Category Archives: Vinkit ja niksit

Pikkutaulujen pikaehostus

Vessassamme on kohta 9 vuotta roikkuneet kaksi tällaista punakehyksistä pikkutaulua. Niissä oli hempeät Anne Geddesin vauvakuvapostikortit. Kevätaurinko herätti minussa uinuneen sisäisen maalarin ja myös kehykset saivat uuden ilmeen ja sisällön. Aina kun maalaushomma vessassa  loppui “putsasin” maalisudin näihin kehyksiin. Latinankieliset sanonnat tongin netistä, leikkaa-liimasin tietokoneella ja tulostin ihan tavalliselle paperille. Paperit kehyksiin, joiden maalipintaa olin hieman kuluttanut santapaperilla. Vartissa valmista -ehostus. Taulut menevät takaisin vessan seinään, kun saan seinät tapetoitua. Vessan “valkaisusta” kerron kohta enemmän Risulinnun pihassa ja talossa blogin puolella. Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin kerrotaan nyt sitten vielä sekin, että kun siitä siveltimestä ei enää irronnyt maalia noihin … Continue reading

Posted in Rustaus, Tuunaus, Vinkit ja niksit | 12 Comments

Kanervakranssin uusi ilme

Tässä on kanervakranssi vuosimallia 2007. Kranssissa oli hienosti vielä kukat tallella, mutta käsittelyä ne eivät enää kestäneet. Otin kranssin mukaani metsään ja huiskin siitä kukat ja irtoavat osat irti. Käytin vähän oksasaksia ja viimeistelin valkoisen spraymaalipurkin lopuilla. Ripustin kranssin oveen ja myöhemmin lisäsin tuohon ylös keskelle vielä ruuturusetin. Eihän tuo nyt ihan pyöreä ja tasainen ole, mutta ovikranssin viran risuverstaan ovessa hoitanee kuitenkin. Mukavaa lauantai-iltaa.

Posted in Hullut ideat & kokeilut, Kranssi, Luonnonmateriaalit, Vinkit ja niksit | 1 Comment

Edullinen postituskuori

Kaikki postipaketteja ja maksikirjeitä lähettäneet tietävät kuinka paljon tuo lysti maksaa. Siksi moni muukin kuin minä yrittänee pakata lähettämänsä tavarat alle kolmen sentin paksuiseksi kirjeeksi. Tässä yksi kierrätyskonsti: Viitseliäs liimaa saumat huomaamattomasti kiinni, mutta kiireisempi teippaa ne pakkausteipillä. Rasian voi koristella vaikka toisella paperilla päällystämällä, piirtämällä, tarroilla, decoupagella, sabluunan kanssa jne. Jätä kuitenkin osoitetiedoille riittävä koristelematon tila. Tutustuthan myös rasiaa tehdessäsi kirjeen minimi ja maksimimittoihin, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Postittelemisiin!

Posted in Kierrätysaskartelu, Vinkit ja niksit | 15 Comments