Category Archives: Hullut ideat & kokeilut

Vain muutama suihkaus

… ja steariinin tahrima keinokuituinen huopa-alunen on taas iskussa. Kenties jopa entistä ehompana. Sain siis äkillisen päähänpiston kokeilla miten mattamustaspray tarttuisi likaantuneeseen aluseen. Ulkona myrskyää, joten suihkuttelin tyhjässä kellarissa. Voi mahoton sitä krääsän määrää. Vaikka yritin olla nopea ja syöksyin aina välillä ulos hengittelemään ja tuuletin, niin nyt on vähän huono olo. Tyhmä minä.. jatkossa suihkin spraylla vain ulkona hyvällä säällä, kuten tähänkin asti. Sovittelin alustaa jo seinällekin, mutta toistaiseksi olkoon “pöytäliinana”. Maalausalustana olleeseen pahviin vasta hienot koukerot tulikin, hmm…. Mukavaa viikkoa Sinulle!

Posted in Hullut ideat & kokeilut, Tuunaus | 4 Comments

Koristeita kompostijätteistä

Lapsille omenoita kuoriessa en voinut vastustaa roskilla leikkimistä ja piti kokeilla minkälaiseksi omenankuori kuivuu. Kuori rullalle ja lämpöiseen paikkaan kuivumaaan. Testissä vihreän omenan kuoresta tuli nätimpi kuorikukka kuin punaisen omenan kuoresta. Kuvan kukka on jo useamman viikon vanha. Appelsiininkuorien kanssa on tullut leikittyä jo monta kertaa ennenkin, mutta virkistetään vielä muistia. Kuorikoristeita voit leikata veitsellä tai vielä kätevämmin painaa pienellä piparimuotilla. Apuna painamisessa kannattaa käyttää jotain (vaikka pientä puupalasta tms) ettei kämmenestäkin löydy muotin painaumaa. Näitä kuorikoristeitahan voi sitten käyttää esimerkiksi potpourreissa jääkoristeissa kuivina kransseihin tai kortteihin pujottaa tuoreina nauhaan tai rautalankaan Kuvan pienet rautalankakoristeet on tehty ihan ilman liimaa … Continue reading

Posted in Hullut ideat & kokeilut, Luonnonmateriaalit | 2 Comments

Kanervakranssin uusi ilme

Tässä on kanervakranssi vuosimallia 2007. Kranssissa oli hienosti vielä kukat tallella, mutta käsittelyä ne eivät enää kestäneet. Otin kranssin mukaani metsään ja huiskin siitä kukat ja irtoavat osat irti. Käytin vähän oksasaksia ja viimeistelin valkoisen spraymaalipurkin lopuilla. Ripustin kranssin oveen ja myöhemmin lisäsin tuohon ylös keskelle vielä ruuturusetin. Eihän tuo nyt ihan pyöreä ja tasainen ole, mutta ovikranssin viran risuverstaan ovessa hoitanee kuitenkin. Mukavaa lauantai-iltaa.

Posted in Hullut ideat & kokeilut, Kranssi, Luonnonmateriaalit, Vinkit ja niksit | 1 Comment