Category Archives: Huovutus

Mustaa ja Valkoista #17 & Hyvää pääsiäistä

* ESINE * * * * * * Kuvat liittyvät Mustaa ja Valkoista haasteeseen #17 ESINE Lisää mustavalkokuvia löydän logon takaa. * Kuvissa ovat uusimmat huovutustarvikehankintani, käsikarstat. Toki ostan villani valmiiksi pehmoisiksi levyiksi karstattuina, mutta joskus olisi mukava oppia kuinka villa käsitellään alusta alkaen ihan itse. Aloittaen jopa lampaankasvatuksesta. Karstoja kokeiltuani huomasin, ettei karstaus ole ollenkaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Puhdas tekniikkalaji siis tämäkin. Toivottavasti jonain päivänä voin sanoa osaavani sen, mutta vielä täytyy harjoitella. Kun pihapuuhiin ei vieläkään pääse, niin olisko pääsiäisenä on hyvää aikaa huovuttaa, tai vaikka tehdä risutöitä? Näiden kuvien myötä toivotan kaikille mukavaa pääsiäisenaikaa.

Posted in Huovutus, Mustaa ja valkoista, Risut | 10 Comments

Hulluna villaan

Otsikko voisi yhtä lailla olla, miksi lumiukko on teljetty lasikuvun alle? Otsikossa en tällä kertaa en puhu itsestäni, vaan villan ja huopatöiden vihollisista. Meidän talossa ne suurimmat viholliset eivät nimittäin ole koiperhoset, joihin en tietääksen ole törmännyt. Meillä eniten vahinkoa aiheuttavat nelijalkaiset ystävät eli kissat. Viime kesänä taloon tulleet kaksi tyttökisua ovat ihan hulluja villan perään. Irtonainen hahtuva niitä ei isommin kiinnosta, mutta valmiita töitä saa ihan tosissaan vahtia. Monta omena-aihiota, porkkanaa ja huopahelmeä on hämärästi kadonnut pöydiltä löytyäkseen joskus huonekaluja siirrettäessä pölyisinä nurkista. Osan olen suosiolla antanut ollakin, mutta kun joulun jälkeen löysin pesuhuoneen lattialta saunatonttuni ilman hiippaa, parta … Continue reading

Posted in Huovutus, Uusia tuotteita | 4 Comments

Tupsahdus

Kuuraiselle kalliolle tupsahti viikonloppuna pieni tummahiippainen olento. Olento kiipesi isoon vaahteraan, josko sieltä käsin olisi hieman helpompi hahmottaa ympäristöään. Tonttua hiukan harmitti puusta löytynyt tyhjä lintulauta, missä ei ollut linnuille yhtään syötävää. Tonttu päättikin ensi töikseen etsiä käsiinsä talon kotitontun ja mainita hänelle asiasta. Paitsi kotitonttua, niin mitähän muuta tonttu etsii?

Posted in Huovutus, Tilauksesta | Tagged , , | 9 Comments