Risupitun Vihtori

Tonttu ja vanha nuija

Olen tainnut täällä aikaisemmin jo kertoakin, että äidilläni oli kaksi pientä tuohivirsua, jotka ihan selvästi kaipasivat käyttäjää. Lupasin koettaa osaisinko tehdä ison tontun ja tässä hän nyt sitten on.

Äitini kotiseudulla oli jotain vanhaa miestä joskus kutsuttu otsikon nimellä, ja tuo nimi oli meistä senverran hauska, että tontusta tuli sitten Vihtori. Lasten mielestä tonttu oli kyllä enemmän Antin näköinen.

Tontun paperimassapään ja rautalankavartalon tein jo viime keväänä, mutta sitten tonttu jäi odottamaan viimeistelyä kun sille ajateltuja housuja ei laajoista etsinnöistä huolimatta vintiltä löytynytkään.

Eikä niitä housuja nytkään löytynyt, mutta nämä yksiväriset ja vanhahtavat housut edes löysin. Vaatteina olen siis käyttänyt lasten noin 80-90 cm kokoisia vaatteita ja tonttu itsekin on noin 80 senttinen.

Tontun paperimassapäästä lähtevä rautalankavartalo on “lihotettu” kierrätysmateriaaleilla eli vanhoista trikoovaatteista revityillä suikaleilla ja taisi sinne sekaan mennä muutamat olkatoppauksetkin sekä muovinen mehukattipullo ;)

Tonttu ja kuvausapulainenKuopuksen kanssa kuvailtiin Vihtoria tänään hämyisässä sadesäässä mummolan savusaunalla ja puuliiterissä.

Tässä muutamia pakollisia otoksia eli tonttu edestä, tonttu sivulta jne.

Jotain lisuketta tontulle voisi vielä lisätä, vaikkapa silmälasit tai pienen piipun. Ja mahdollisesti hieman pellavaistä tukkaa piippalakin alta hapsottamaan. Nyt ei vain ollut käsillä muuta kuin lampaanvillakikkaroita parraksi.

Jouluksi tonttu saattaa saada hieman toisenväriset ja juhlavammat vaatteet. Kunnon pitkävartiset saapassukat ainakin voisivat olla tarpeen, sillä ainakin menneinä talvina mummolassa on talvisin vielä lunta ja kelkkakin luistanut.

Mukavaa elokuun alkua kaikille!

 Tonttu miettii mitä tästä tekisiTonttuja iso emalimuki

This entry was posted in Kierrätysaskartelu, Kodin koristeet, Neulahuovutus, Paperimassa. Bookmark the permalink.

10 Responses to Risupitun Vihtori

 1. Sarita says:

  Siis aivan upea tonttu! Mistä saat näitä mahtavia ideoita?

 2. Nesse says:

  Voi mikä tyyppi :)

 3. möhönasu says:

  Ihana Vihtori! Tuollainen tonttu pitäisi jokaisella olla :)

 4. hannis says:

  Upea on! Oletko vääntänyt itse nuo virsut?

 5. risulintu says:

  Virsuja en ole itse tehnyt, vaan ne on tätini mies tehnyt. Tuohien suhteen täytyy tunnustaa, että omat matskut joutuvat vain lojumaan pahvilaatikossa :( Muutama tuohi-ideakin on kyllä pidempään päässä muhinut, että josko sitäkin taas tulisi kokeiltua.

 6. tonttumuori says:

  Siinä sitä on tonttua kerrassaan.tosi ihana ja persoonallinen tonttu.Virsutkin ovat kuin tehdyt tontulle.

 7. Inker says:

  Aivan upea Vihtori tonttu!! Voi kun olisi omassakin puuliiterissä tuollainen tonttu vastassa :)

 8. risusydän says:

  On todella upea tonttu:)
  Ja kiitos vierailusta blogissani. Se kesäkurpitsojen pilaantumisjuttu taisi johtua huonosta pölyttymisestä, muistaakseni… Olen joskus ollut selvillä asiasta, mutta eipä kaikki tieto tunnu pysyvän päässä ):

 9. risulintu says:

  Kiitos Risusydän, hieman arvelinkin syyksi juuri tuota pölytystä, tai sen puutetta, kun oli vain niitä “tyttökukkia” ensin.

 10. Päivi says:

  WAU! Todella upea ja elävän oloinen Vihtori! Kyllä olet taitava!