Onnea on: kätevä kumppani

Edit: arvonta on suoritettu 12.9.2008

Vanhan pihablogini puolella kerroin jo maaliskuussa 2007 haaveesta tontillamme olevan vanhan AIV-rehutornin muuttamisesta verstastilaksi.

Pikkuhiljaa vuoden 2008 puolella tuo unelma on alkanut myös toteutua ja kiitos siitä kuuluu omalle sydänkäpyselleni, jota myös ukkokullaksi täällä blogissa tituleeraan. Osasyy projektin alullepanossa voi tosin olla myös se, että ukkokultani kipukynnys välillä sisälläkin majailleiden risukasojen suhteen on ylittynyt.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy siilo varhain tänä keväänä, jolloin sieltä alettiin raivata pois sekalaista roipetta ja tutkia olemassa olevia salaojia. Yläkuvassa painepesua varten pohjalle pystytettiin väliaikaiset telineet.

Tuomenkukkien aikaan siilolla pöllysi. Silloin vanhaa oviaukkoa madallettiin hieman.

Kesällä siiloon kärrättiin salaojasoraa ja hiekkaa. Elokuussa oli viimein lattiavalun vuoro. Apurina valussa oli ukkokullan veli. Kiitos vielä J:lle mikäli satut tätä lukemaan :)

Viime päivinä ukkokulta on sitten kiikkunut yläilmoissa ja minä olen seurannut tilannetta hermoillen vierestä. Olen auttanut sen mitä lyhyeltä varreltani olen pystynyt eli aika vähän. Ihan vierasta korkealla olo ei onneksi entiselle seiväshyppääjälle ole.

Varsinainen sisäkatto tulee tuosta hieman alemmaksi, kun väliin tulee vielä eristettä. Tarkoitus olisi, että tuolla tarkenisi myös jotain ilman toppavaatteita ja lapasia tehdä eli sinne tulee myös jonkinlainen takka tai kamiina. Kamiinan levyllä sitten keittelen itselleni risutöiden välissä teevettä ja nautiskelen pyöreästä majastani :) Unelmia on hyvä olla ja vielä kivempaa on se, että osa niistä voi joskus vaikka toteutua kun oikein kovasti toivoo.

Vaikka paljon on jo tapahtunut alkukeväästä niin tulevia puuhia tuolla ovat mm. ikkuna-aukon puhkaisu ja ikkunan asennus, ovenkarmin ja oven teko, varsinaisen katon teko, seinien maalaus, takan ja hormin asennus jne.

Lopettelen tämän Siilosta verstaaksi -raportin tällä erää kuvaan siiloon johtavalta kulkureitiltä löytyneestä porrasaskelmasta. Vanhaan kahvalliseen betoniaskelmaan on upotettu hevosenkenkä. Olen miettinyt pitäisikö askelma kääntää, että onni pysyisi sisällä kengässä vai onko kengän asennolla väliä? Askelkivi on todennäköisesti alunperin ollut siilon pohjalle johtavissa portaissa ja toisinpäin. Olipa kenkä miten päin vain, niin Joka tapauksessa toivon löytäväni itseni siilosta risujen kanssa puuhastelemasta.

Tässä olikin tällä kertaa pitkä tarina minun onnestani. Kiva kun jaksoit lukea loppuun. Mikä sinut tekee tänään onnelliseksi? Kerro siitä kommentilla. Arvon kommentin jättäneiden kesken jotain pientä piristystä syksyyn.

This entry was posted in Arpajaiset, Siilosta verstaaksi -projekti. Bookmark the permalink.

38 Responses to Onnea on: kätevä kumppani

 1. Pami says:

  Vaikka olin jo päättänyt, etten arvontoihin osallistu, kun olen niin monta arvontaa viime aikoina voittanut, niin tähän on vastattava: minut tekee tänään onnelliseksi se, että ilmat alkavat poutaantua ja isäntä pääsee puimaan urakalla satoa talteen. Alkoi jo vähän (tai siis aika paljonkin!!) stressata nuo säät tänä kesänä!

  Muutenkin päivä on mennyt erittäin hyvin!

 2. Hanne says:

  Luin kateudesta vihreänä juttuasi uudesta työtilasta. Siitähän tulee aivan ihana!

  En tiedä noista hevosenkengän asennoista, mutta noin päinhän niitä aina näkee. Ihana on myös tuo askelma. On sulla paljon kivaa siellä asuinpiirissäsi.

  Tänään itseni tekee onnelliseksi se, että Kädentaito-messut ovat takanapäin. On se aika rutistus.

  Hyvää tätä viikkoa!

 3. mintsu says:

  minut tekee onnelliseksi hyvin pienet asiat… kuten ihanat tekstiviestit esim:)

 4. möhönasu says:

  Ihana työtila sinulle on tulossa!

  Minut tekee onnelliseksi ihana pieni koiranpentumme Väiski :) Joka päivä Väiski oppii jotain uutta…aivan ihana seurata vierestä :)

 5. tiinaf says:

  Onpa teillä ollut projekti siellä! Ihanan tilan saat! Onneksi on ukkokulta :-)

  Minut tekee onnelliseksi tänään ja nyt tämä oma pieni hetki rankan työpäivän jälkeen. Lapset leikkivät keskenään ja voin hetken ladata akkuja ja neuloa. Olla vaan.

  Voipi olla, että useiden viikkojen mysteeriin saamme selvyyden tänään. Mies on käyttämässä pikkuisinta ihotautilääkärillä, ja toivomme selvyyden ihmeellisiin iho-oireisiin löytyvän. Se olisi iso onni se!

  Mukavaa viikkoa toivotellen!

 6. Lankavuori says:

  Uudesta pajastasi tulee varmasti ihana! Tänään minut on tehnyt onnelliseksi moni asia; vapaapäivä töistä, lapsella oli ollut mukavaa harrastuksensa parissa ja toinen oli onnellinen hyvin menneestä kokeesta. Tulen onnelliseksi kun läheiseni voivat hyvin ja ovat onnellisia.

 7. sitruuna says:

  Ihana siilo! Pyöreä työhuone olisi mahtava!

  Minut tekee äärimmäisen onnelliseksi tänään 5 kk täyttävä kissanpoikani Mauno, joka parhaillaan hyrisee tyynyn alla muka piilossa, mutta kehräävä hurinahan sen paljastaa – jos ei tyynyn alta pilkottavaa hännänpäätä muka näe. Niin paljon onnea ja iloa pakattuna kolmeen kiloon, ettei mitään rajaa…

 8. wiiks says:

  onnea on ystävälliset, hymyilevät ihmiset …

  meillä on kenkä alassuin, vaikka siitä on huomautettu onnen valuvan puis – haluaisin ajatella sen onnen valuvan alta kävelevien ihmisten niskaan :)

 9. Inkivääri says:

  Voi, minut tekee onnelliseksi nyt juuri tämä ihana uutinen, että saat itsellesi oikean verstaan! Ja vielä pyöreän sellaisen, tornin, josta minä haaveilin, kun taloa rakennettiin, mutta joka sitten jäi kumminkin tekemättä:)

  Tosi onnea oli myös kohtalaisen lämmin poutapäivä, joka tänään oli ja sain tehtyä monta pihahommaa, jotka ovat jääneet sateen takia tekemättä. Lämpökompostorin tyhjentäminen ja uuden puutarhakompostin käyttöön korkkaaminen esimerkiksi!

  Oikein mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja onnea odotuksellesi – pian se päättyy ja pääset uuteen majaasi!

 10. Eija says:

  Minut tekee onnelliseksi oma lapsi, joka päivä!

 11. Tarja says:

  Elämä itsessään tekee minut onnelliseksi tänään ja joka päivä :o)
  Ja tietenkin ne kaikki rakkaat ihmiset ympärillä (joita valitettavasti liian usein tulee pidettyä itsestään selvyyksinä…)

 12. Nina says:

  Työniloa projektiinne!
  Tulipa mieleeni, että juuri yhdessä tekeminen läheisen ihmisen kanssa jonkin omaan elämään liittyvän asian eteen on suurta onnea. Yksinkin ihminen toki saa paljonkin aikaan, mutta yhdessä asia puolittuu molempien iloksi.

 13. Kesän lapsi says:

  Onnea on kiireetön viimeviikonloppu ihan oman perheen kesken omassa kotona!! Aina tuntuu olevan menoa johonkin. Ihanaa olla vaan kotona.
  Komia verstas sulle on valmistumassa.

 14. Virve says:

  Hienolta näyttää tuo työtilan valmistelu, varmaan ihanaa jo haaveilla siellä tehtävistä hommista.
  Täällä ollaan tänään onnellisia siitä, että pikkuneiti on oppinut nukahtamaan ja nukkumaan suht rauhassa ja äidin oma aika alkaa jo puoli yhdeksältä.

 15. Mari says:

  Aivan kertakaikkisen ihanan verstaan saat! :)
  Mukava siellä on risuja väännellä ja tosiaan, työn lomassa on kiva nautiskella välillä kahvia taikka teetä……
  Minäkin olen vuosia haaveksinut hommaavani jostain pihallemme ihanan vanhan kivinavetan….. Mahtaiskohan toteutua…..? ;)

  Minulla on nuita hevosenkenkiä ja olen niitä vuosia pitänyt minusta ylösalaisin….ettei vaan se onni valu pois…….
  Taidanpa laittaa juurikin toisinpäin eli niinkuin wiiks sanoi….alassuin…jospa se onni tosiaan valuisi kävelevien niskaan….. Se kuulostaa mukavalle….. :)

  Olen onnellinen niin, niin monesta asiasta elämässä nykyään….. Varsinkin tietysti lapsistani.
  Tänään olen ollut onnellinen mahdollisuudestani olla kukkakaupassa ja opetella uusia asioita. Nautin kovasti siellä olostani…..

  Ihanaa syksyistä viikkoa sinulle!

 16. Lissu says:

  Ihana verstas tulossa! Tänään olin onnellinen siitä, kun lapset menivät urhoollisesti rokotukseen. Lapsista tulee onnelliseksi :)
  Muuten päivä sujui sairastaessa :(

 17. mari says:

  Aivan ihana työtila siellä tekeillä. Miusta hepankengän kuuluu olla toisin päin ettei onni valu ulos.
  Onnellisuutta löytyy meidän kodista kun jaksaa nykyisin puuhata lasten kanssa. Ja muksutkin jo niin isoja että osaavat askartelujakin tehdä jo kivasti :)

 18. Sarita says:

  Ihana työtila tulossa! Minut tekee onnelliseksi perheeni.

 19. Siru says:

  Ihana verstas tulossa!
  Minut teki onnelliseksi tänään kiva ilta värjäyskurssilla.

 20. nirunaru says:

  Aivan hurmaavan työtilan olet saamassa, voin vain kuvitella sen valmiina. Minä taidan olla sellainen perusonnellinen ihminen, elämä kun tekee onnelliseksi, oma ja läheisten.

 21. Inker says:

  Voi kuinka mahtavan työhuoneen saat! Kyllä siellä passaa hommia tehä :)
  Tänään minut on onnelliseksi saanut oma Ukkokulta. Tuli auttamaan minua polttopuitten kannossa liiteriin.

 22. tuijam says:

  Nyt aamutuimaan tulin onnelliseksi puolestasi, ajattele kuinka upea puolisko sinulla onkaan! Kesä(helteellä) viitsii tehdä hikistä ja pölyistä remppaa jotta sinun unelmasi toteutuisi. Omastani en puhu, mutta ihan joka ukko ei vastaavaan viitsisi vaivautua.
  Odotan innolla lopullisia valmistumiskuvia. Tuo hevosenkenkä-porras on mahtava, teillä on meneillään jotain niin ihanaa proggista että täällä ollaan enemmän kuin hengessä mukana. (Vaikka – tai ehkä just siksi – itsekin rakennellaan paraikaa..)

 23. Minna says:

  Onnea uudelle verstaalle! Vaikuttaa kivalta paikalta risutöihin ja muuhunkin. Onneksi sinulla on mies, joka osaa ja haluaa ja viitsii.

  Myös minut tekee onnelliseksi mies, joka osaa ja haluaa ja viitsii eli tänään se, kun mies on kotona ja vaihtaa Toivon vaippaa ja sen jälkeen menee rakentamaan meidän pihamökkiä. Onnelliseksi teki myös äsken se kun Toivo heräsi aamupäiväuniltaan ja hymyili ja oli heti kovin touhukas ja teki iloisena hymyillen ison pissan pottaan. Tänään minut tekee onnelliseksi myös eilen leivottu omenapiirakka ja kahvi ja se kun ei ollut aamulla kovin pahoja särkyjä.

  Nyt menen vastaamaan siihen sinun sähköpostiin :O)

 24. Tuula says:

  Onnelliseksi minut tekee oma lapsi ja ihana mies, joka päivä. Samoin kun onnistun jossain oli se sitten siivoamista, lukemista, käsitöitä…ihan mitä vaan.

 25. SariHannele says:

  Hienolta näyttää tuleva työtila!
  Minut tekee joka päivä onnelliseksi minulle läheiset ihmiset, he tuovat olemassaolollaan elämään sisältöä! Tänään olen erityisen onnellinen ulkona vallitsevasta auringonpaisteesta:)!

 26. "Eliza" says:

  Kaunis askartelusoppi sinulle tulee ihan varmasti, aihetta on sinulla olla onnellinen!!!
  Minun Onneni elää arjen pienissä asioissa: aurinkoisessa syyssäässä,kukkien tuoksussa, kuopuksen märkä suukko poskella, ystävän sähköpostissa ja ennenkaikkea ihanissa harrastuksissa, jotka nykyään antavat minulle erityisen paljon voimia kaiken arkisten vastoinkäymisten rinnalla.

 27. Anunanu says:

  Onnea tulevan verstaan johdosta!!! Tosi hieno juttu! Ja kun se on vielä noin kaunis ja erikoinen =)
  Minut tekee onnelliseksi pienet arjen asiat ja askartelu. Eräs tuttavani ihmetteli kun luin Infon uutta mainosta ja hehkutin upeita erivärisiä kalligrafiatusseja, hän nauroi ja sanoi miten joku voi noin innostua kynistä. Minä voin =)

 28. Heli S. says:

  Tänään minut tekee onnelliseksi vohvelit ja lakkahillo :)

  On kyllä hieno pyöreä maja tulossa! Että joillain onkin ihania ukkokultia!

 29. Huopamamma says:

  Kierrätystä parhaimmillaan,saat persoonallisen työtilan.
  Minut onnelliseksi tekee perhe ja loppuviikosta matka pohjoiseen ruskaa ihailemaan.

 30. Pirena says:

  Minäkin olen varmaan perusonnellinen ihminen. Kun voi olla ilman kolotuksia ja särkylääkkeitä. Kotiäitinä olosta, käsitöiden tekemisestä, ystävistä, näistä olen tänäänkin ollut onnellinen.
  Kiva harrastuspaikka sinulle valmistumassa.

 31. Repe says:

  WAU tuohan on joka tytön unelma.Ihanaa , että juuri sinä monitaituri saat itsellesi noin hienon työtilan.Voin vain kuvitella kuinka noin idearikkaan ihmisen ajatukset saavat suorastaan siivet tuollaisessa “pömpelissä”.
  Minä itse olen erittäin onnellinen omasta elämästäni.Kaikkien kivikoiden ,karikoiden ja tietysti myös onnentäyteisten hetkien myötä olen oppinut arvostamaan sitä mitä minulla on.Vuosiin (47)on mahtunut mm. avioero, läheisen itsemurha, työttömyyttä, sairautta ym.ym.Positiivisena ja päällimmäisenä kuitenkin uusi hyvä liitto,hyvä työpaikka, ihana koti ja sokerina pohjalla kaksi nyt jo aikuistuvaa ihanaa lasta eli loppujen lopuksi kohdallani kyllä pätee sanonta( mukaeltu):” Älä muistele surulla eletyn elämän karikoita vaan ole onnellinen , että olet saanut elää ne, sillä ne ovat onnellisuutesi perusta.”
  Hyvää ja onnellista elämää kaikille!

 32. Marielisa says:

  Aivan ihana työtila sinulle valmistumassa ! Etenkin ajatus kaminasta siilossa ihastutti, voin vain kuvitella miten tuolla viihtyisi…Tosi hienoa myös, että on tuollainen ukko-kulta olemassa, joka noin auttaa projektissasi ; )
  Tuollaisesta erillisestä työtilasta täälläkin kovasti haaveillaan…

  Minun onneni koostuu tällähetkellä arjen pienistä asioista; ihana auringonpaiste syyspäivänä, pannukakku uunissa – lapset tulevat pian koulusta, perheen flunssailut voitettu, illalla ei mitään harrastuksia kenelläkään – leppoisa perheilta tiedossa…kynttilänvaloa ja hyvää ruokaa hyvässä seurassa.

  Ihania syyspäiviä!

 33. Jaana says:

  Todella ihana verstas on valmistumassa, itsekin moisesta haaveilen…
  Sinne saa sitten rojunsa levitellä miten parhaaksi näkee, ilman että kaikkea tarvitsee aina raivata pois. Oih, se se olisi onnea se :)

  Tällä hetkellä minut tekee onnelliseksi aivan ihanan aurinkoinen ja kirpeä syyssää, värikkäät lehdet ja lämpimät neuleet!

 34. Eetu says:

  Hienoa työtä, onneksi olkoon.
  Minut tekee onnelliseksi mm. se, että täältä Suomesta löytyy ihmisiä, jotka laittavat vanhoja tuotantorakennuksia kuntoon, eivätkä anna niiden tuhoutua.
  Oikein hyvää jatkoa Teille!

 35. Sariitta says:

  Kerrassaan upet ” työtilat” . Minut tekee onnelliseksi sellaiset SUURET ,PIENET asiat esim: puhdas koti, saunan jälkeen saunakahvit,puhtaisiin lakanoihin pujahtaminen saunapuhtaalla iholla,ovat elämän suola .” HAAVEILE SUURIA ,MUTTA NAUTI PIENISTÄ” minun elämänohje. Värikästä syksyä!!

 36. Kaisuli says:

  Kerrassaan ihana on ukkokultasi . Olen kanssasi yksi sellainen jolla on vastaava AARRE kotona ja joka toteuttaa kaikki haaveet. Kaiken lisäksi vielä osaa tehdä vaikka mitä niin puuta, metallista kuin kankaistakin. mattojakin on omani kutonut sekä lapsille tehnyt ison samettinorsun ihan ite.
  Onnea ja kivoja ideoita uutukaiseen pytinkiisi sittn kun valmistuu.

 37. Millam says:

  Onnelliseksi juuri nyt tekevät: Lämmin takkatuli ja mukavat blogijutut. Siis pienet asiat :)

 38. Syksyssä on tunnelmaa says:

  Hieno työtila tulossa. Kivoja kommentteja edellä ja niistä huomaa, miten pienistä asioista voi tulla hyvälle mielelle. Itseäni ilostutti tänään näkemäni mietelause työn tekemisestä.

  “Työnteko on hieno mietiskelyn muoto. Mitä ihminen tekee tehdessään työtä? Hän on ehjä ja sydämessään keskittynyt.”