Sammakko

Ennen pesukoneeseen menoaMitähän tästä tulee? Tekele on kuvattu kuopuksen (2½v) päässä ennen pesukoneeseen menoa. Pupuja Katin Legs-pupujen ohjeella tehneet voivat havaita tässä hieman samoja piirteitä kuin noissa pupuissakin on, mutta yhtälailla tämä voisi olla melkein pipo neljällä ulokeella ;) Tässä on siis samat 40 silmukkaa, muistaakseni 5 silmukkaa kavensin “kaulan” kohdalla ja päälaella kavensin nopeaan tahtiin silmukat 8:aan ja päättelin normaaliin lapastyyliin. Raajoista tein pidemmät ja levensin päät räpylöiksi (käsissä 8 silmukkaa ja 10 silmukkaa) minkä päähän tein “sormet”.

Pyörittyään pesukoneessa 40 asteessa 117 minuuttia muoto on jo vähän muuttunut. Ehkä tuossa jo vähän sammakkoa näkee. Yön patterilla kuivuttuaan oli viimeistelyn vuoro. Halusin tehdä tästä istuvan hyllynreunamallin ja siksi jätin vartalon alhaalta auki ja jatkoin vielä takakappaletta virkkaamalla siihen kiinteitä. Tein niitä silmämääräisesti riittävästi, että sain samalla valmiiksi huopunutta vihreää materiaalia silmäluomiin. Sisälle tuli herneitä. Kivi ja vanukin kävi mielessä, mutta ne kivet ovat aika tiukasti maassa kiinni.

Täytteen sovitusta

Eli leikkasin tuota läppää hieman pienemmäksi ja neuloin sen sitten ompelulangalla kiinni.Ylijäämästä tuli sammakon silmäluomet. Valkoiset osat peräisin aiemmin tehdyn verkkohuivin leikkausjätteestä. Hieman vielä koristelua mustalla langalla ja valmista tuli. Sammakko saanee vielä rusetin tilalle neulotun kravatin.

Sammakko Huopasesta

Ja vielä toinen otos, missä sammakko istuskelee samaisesta Huopasesta virkatun kukkapatalapun päällä. Meinasi nimittän taas kerran käydä niin, että tuli tehtyä ystävänpäivän tiimoilla monta patalappua, mutta itselle ei jäänyt yhtään ;)

Sammakko lepäilee Huopasesta virkatun patalapun päällä

Sammakkoon luulisin lankaa menneen noin 50g ja tuohon patalappuun suunnilleen saman verran. Patalapun ohjehan löytyy Novitan kevätnumerosta 1/2007. Laiskana päättelijänä oikaisin kuitenkin hieman, eli noita kukan terälehtiä tehdessä en päättele lankaa, vaan siirryn piilosilmukoilla seuraavan ulokkeen kohtaan. Mukavaa laskiaistiistai-illan jatkoa.

This entry was posted in Neulonta, Pesukonevanutus. Bookmark the permalink.

19 Responses to Sammakko

 1. Kati says:

  Voooooi miten sulonen sammakko! Ideaa saa varmaan lainata ja testata?

 2. Tiitsa says:

  Mieletön, ihana sammakko.

 3. risulintu says:

  Sammakkoja vain tekemään :) Minulle tuli ainakin heti sammakko mieleen kun näin tuon ruohonvihreän kerän.

 4. susanna says:

  Vau! todellakin upea sammakko! Mulla kun ei puikot pysy käsissä ollenkaan ,niin tyydyn täältä ihailemaan.
  kai sinä tuolle kaverin teet myös?? ;)

 5. Ama says:

  Ihana sammakko ja todella kaunis tuo edellisen postauksen merenneito. Pidän erityisesti sen “viehkeän sirosta” vartalosta, joka on niin taiteellisesti tehty!

 6. coccinelle says:

  Makee sammakko! Nyt (taas) harmittaa kun on tuo neulomistaito aivan olematon…

 7. Tuula says:

  Upea sammakko, kyllä sinä sitten keksitkin ja osaat tehdä vaikka mitä. Ymmyrkäisenä ihastelen…

 8. Tuija says:

  Vekkuli sammakko ja ihanainen merenneito. Ihastelen erityisesti sen tasaista pintaa kun omat neulahuovutuspinnat ovat niin kovin rokonarpisia, ettei tulisi mieleenikään yrittää mitään tuommoista eteeristä ja herkkää. Huoh!

 9. Hannaliini says:

  Aivan mielettömän suloinen sammakko! Miten joku voi olla niin taitava kuin sinä!!!

 10. Minna says:

  Hieno sammakko :O) Räpylät on tosi suloiset!!

 11. tuijam says:

  mahtava! Mitäs jos tosiaan kirjoittaisit ohjeet ihan alusta alkaen tälle, siten että “persläppä” kokoamista varten ja luomet olisivat jo koneeseen mennessä neulottuna tai virkattuna mukana? Ja sitten vaikkapa neulelehti Ullaan julki? Sillä minusta tämä oli mahtava! Uskon itsekin Legs-pupuja tehneenä ettei kaikki osaa väkertää summamutikassa muokaten, vaikka hyvin muokkausta selostitkin. Mitäs sanot?

 12. risulintu says:

  Mietin tuota silmäasiaa ja suutakin (huulia), niin että olisin virkannut ne ennen pesua, mutta jätin tekemättä kun en oikein ollut varma osuvatko kohdalleen tai menevätkö kovin vinksalleen. (joskus kun olen koristellut Huopasella samalla langalla neulottuja lapasia, niin kuvio on jotenkin venynyt ennalta-arvaamattomasti)

  Ehkä täytyy tosiaan neuloa vielä toinen sammakko. Kävi myös mielessä, että koko sammakkoon voisi sopia myös virkatun Huopasen hieman röpöläisempi pinta, eli pelkästään virkkaamallakin voisi tulla hyvä tulos. Jos joku on jo ehtinyt kokeilla kuulisin ihan mielelläni kommentteja miten teitte.

 13. maissi says:

  Aivan ihana sammakko :)

 14. kangaskasa says:

  Voi miten suloinen sammakko täältä hypähti eteeni! Olet taitava! Huovutettu sydän myös kertakaikkisen kaunis!

 15. Kirsi says:

  Aivan ihania noi sammakot. Siis onko jossain lehdessä ohje vai itsekö vaan kokeilemalla luonut?

 16. risulintu says:

  Kiitos Kirsi. Tuossa on tosiaan ensimmäinen sammakkokokeiluni ja tekotapa muuttui matkan varrella niin, että sammakko täytetään jo ennen konepesua. Sammakon ohjeen (PDF) löydät tämän blogin sivulta Omat ohjeet.

 17. Kirsi says:

  Kiitos! Ohje on tulostettu ja huomenna pitää käydä ostamassa lankaa… Sormet jo syyhyää. Ilmoittelen kun sammakkoni on valmis ja kuva blogissani :)

 18. Kirsi says:

  No niin, sammakko tehty. Eikä taida jäädä viimeiseksi… Omastani tuli oikein konnaköntys. Käyppä kurkkaamassa.

 19. Anonymous says:

  sammakko