13. Joulukuuta, Lucian päivä

Tänään Tontun kotimökin ikkunasta näkyy jotain valoisaa…

Ja tässä yksi versio tästä kauniista melodiasta:

Valomekon tarina

Taiteilija Anja Karkku-Hohti oli tehnyt taannoisiin Myllykartanon joulumyyjäisiin, missä minäkin olin mukana, somisteeksi pari “valomekkoa”  (en tiedä mikä virallinen nimi on, siksi käytän tätä minusta aika kuvaavaa termiä) . Ihastelin noita mekkoja ja hän kertoi löytäneensä tämän ihanan idean ranskalaisesta Maria-Claire Idees -lehdestä. Tämä on jälleen ihan outo lehti minulle, mutta joskus vielä tuohonkin tutustun, kun satun sopivasti lehtihyllyn kohdalle.

Hänen tekemät mekot oli tehty kertakäyttölakanasta ja siten pidempiä helmaltaan kuin omani, mutta minä en löytänyt kaupasta kun kertakäyttötyynyliinoja tähän kokeiluun.

Mekkoni on kuvattu pihalla, mutta tällähetkellä se roikkuu salissa. Kertakäyttölakanoiden kuitukangas ei varmaan pihalla kauaa plussakeleillä hyvänä pysy, mutta jos sinulla sattuu olemaan varastossa puhdasta hallaharsoa tai valkoista maanrakennuskangasta, niin ne varmaan kestävät hieman paremmin.

Sisälle sijoitettaviin mekkoihin sopinevat myös tavalliset, mutta valoaläpäisevät kankaat, tyllit, mulperipaperi jne. Ja tietenkin myös oikeat tyttöjen mekot (joita meillä kolmen pojan perheessä ei ole valitettavasti koskaan tarvittu). Järkeilin, että jos kangas, esimerkiksi voilee on liiian pletkua, niin tukena voisi käyttää vaikkapa hameenmallista rautalankakehikkoa.

Piirsin siis kertakäyttötyynyliinalle mekon kuvan ja leikkasin sen irti. Surruuttelin koneella olkasaumat sekä sivusaumat ja helman pussimaiseksi. Käänsin varovasti ympäri ja sujautin sisään valosarjan . Sitten asettelin mekon valoineen vanhan henkarin päälle.

Valoja kiinnitin paikoilleen mekon takapuolelta hakaneulojen avulla. Mekkoon voisi halutessaan lisätä lisäkoristeeksi esimerkiksi joulukuusen nauhaa kaula-aukon ja kädenteiden reunaan tai ommella helmaan helmiä tai paljetteja.

Valoisaa lauantaita!


This entry was posted in Ihanat ideat, Joulukalenteri 2008, Kodin koristeet, Ompelu, Pihakoristeet. Bookmark the permalink.

2 Responses to 13. Joulukuuta, Lucian päivä

  1. Inkivääri says:

    Voi kuinka soma:)

  2. Pia says:

    Katselinkin siellä Myllykartanon joulumyyjäisten eteisessä olevaa mekkoa mielenkiinnolla. Hauska kuulla, että se oli Anja Karkku-Hohdin tekemä. Olin Anjan tyttären kanssa 11 vuotta samalla luokalla ja juuri hänet näin ekaa kertaa yli 20:een vuoteen siellä myyjäisissä.