Risusydän ikkunalla

Alkukuun upealla hankikantokelillä tein lasten pulkkaillessa pari sydänkranssia maljakoon vihertymistä silmällä pitäen. Sydän oli alussa maljakossa muovipussin ympäröimänä (suihkuttelin pussiin sumupullolla vettä), mutta pimeässä huoneessa. Sitten toin sen ikkunalle ja vihertyminen alkoikin välittömästi. Sydämen päällä oleva roskapussi näytti pidemmän päälle hieman tylsältä joten otin sen pois sillä seurauksella, että vihertyminen lopahti ja vähätkin hiirenkorvat alkoivat kevätauringossa kuivua.

Keittiön iso ikkuna

Otin nyt muutaman kuvan kuitenkin tuosta sydämestä kun sain siihen tänään laitettua muutaman koristeenkin. Tämän sydämen sisällä on sellainen puutarhamyymälästä ostettu metallisydän ja koko kyhäelmä on tuettu maljakkoon sellofaanimytyillä. Olisihan sitä tietenkin voinut käyttää esimerkiksi sitä vihreää kukkasientä ja peittää sen näkymisen vaikka sammaleella. Ja koristekiviäkin suunnittelin tuohon vesirajaan sellofaania peittämään, mutta luovuin ajatuksesta maljakon ehjänä säilymistä epäillen. Sellofaani ei silti tue kranssia riittävästi ja nytkin se näkyy olevan kallellaan oikealle.

Koristeltu risusydän

Sellofaanin päälle laitoin vielä muutaman pakastepussin ja sen päälle kevyesti meriheinää. Kranssin alaosaan kiinnitin rautalangalla viimevuotisen pienen risupesän.

Pieni linnunpesä risusta

Itse kranssiin laitoin koristeeksi nyt vain rusetin tuollaisesta harsomaisesta nauhasta ja kaksi olkipaperista leikattua perhosta (joiden kiinnityksessä on kyllä melkoisesti parantamisen varaa ;) ). Jotain muutakin tuo ehkä vielä kaipaa, tai ehkä vielä yhden perhosen. Halusin nyt kuitenkin vain käyttää näitä luonnollisia materiaaleja, enkä ympätä mukaan tekokukkia tai muuta “luonnotonta”. Kerron tuosta “olkimössö”-kokeilustani vielä lisää seuraavassa postauksessa.

Perhonen olkimassasta

Edit 30.3.07: lisäsin päivänvalossa otetun kuvan samasta kranssista. Tein yhden perhosen lisää ja lisäsin keskelle vielä olkisydämen.

Risusydän olkiperhosilla

This entry was posted in Luonnonmateriaalit, Olki. Bookmark the permalink.

8 Responses to Risusydän ikkunalla

 1. Miten kaunista. Ensin tuo ikkuna kokonaisuudessaan , takana oleva maisemakin :) Jokainen esine sopii paikalleen. Sydämen “päällystäminen” on kyllä tosi mainio idea (mulla on ollut kaapissa jo useita vuosi vastaava metallinen sydänkehikko ja ympyrä myös, mutta en ole keksinyt niille muuta kättöä, kun yksivuotisten köynnösten tueksi kukkapurkkiin, jossa ne ovat tainneet olla yhtenä keväänä ;D). Ruukun malli sopii myös kauniisti sydämeen. Ja kauniit yksinkertaiset koristeet. Koivunoksat ovat kyllä upeita hiirenkorvalla ollessaan. Ja sitten tuo pieni linnunpesä vielä kruunaa kaiken, ihanaa silmäniloa.

 2. Tuula says:

  Oi miten kaunista taas!

 3. risulintu says:

  Tellu-Tellervo: et arvaakaan montako vuotta tuo kehikko on minullakin vaeltanut ties missä. Tuosta tuli kuitenkin paremman näköinen kun ilman kehikkoa tehdystä, mutta ilman kehikkoakin sydämen saa tehtyä jos on edes hiukan taipuisaa koivua. Nämä olivat sellaisia lähes haarattomia nuoren koivun piiskaoksia. Voin taas vain kuvitella miten hienon ja hentoisen saisi taipuisasta riippakoivusta.

  Tänään täytyisi sitten tehdä lapsien kanssa vähän virpomisoksia. Isommat tekivät jo yhdet kerhossa, mutta kuopus jäi tietenkin ilman, kun ei kerhossakaan vielä käy. Ja pääsiäisruohokin (ohra) meillä on vielä laittamatta.

  Ja vielä haluan sanoa tuosta ukkokullan tekemästä pöydästä senverran että sen PITÄISI olla apupöytä (pöytätasoa on keittiössä aika niukasti), mutta jos siihen aikoo jotain laittaa se TÄYTYY ensin TYHJENTÄÄ ;)

 4. mummi says:

  Tänään on taas niin kaunis aurinkoinen sää…meillä leikattiin kuusiaitaa …ihanaa seurata näitä sun kevät-touhujasi….mielenkiinnolla odotan lisätarinaa tuosta olkiperhosesta. Aurinkoista ja touhukasta päivää !!

 5. Titti says:

  Olit käynyt blogissani kommentoimassa, kaunis kiitos siitä -ja positiivisesta palutteesta! Olen vastannut blogissani kysymyksiisi. Arvaappa vain, olenko iloinen kun sinun kaltaisesi taitaja kehuu ja kysyy…. =)

 6. Maikkuli says:

  Ihana risusydän. Siitä sainkin idean tulevia suuria juhliamme varten ;)
  Oikein kateeksi käy kun sulla riittää energiaa ja aikaa puuhata kaikkea. Tuntuu että minä en enää töiltäni ehdi mitään. Autonpenkiltä vain ihailen tienposkien komeita pajupuskia :D Täytyy varmaan joku päivä ottaa oksasakset mukaan ja kotiin ajellessa pysähtyä keräämään. Siinä on taas ohikulkijoilla ihmettelemistä :D

 7. Elisa says:

  Ihanat sivut ja niin kaunista..
  Hyvää pääsiäistä Koillismaalta.

 8. kiika says:

  Oi miten kaunis kranssi! Kumpa itsekkin osais! =)