Pönttöpuuhissa

Tontut ovat eläinten ystäviä. Paitsi, että ne pitävät huolta lintujen talviruokinnasta, niin nikkaroivat he puhdetöikseen linnuille pesäpönttöja jo tulevaa kevättä varten.

Tonttuveljekset kinastelevat keskenään kuinka päin, lippa ylös vai lippa alaspäin, katon pitäisi olla ja kumpi kattoväri on parempi, musta vai ruskea.

Itse joulupukkikin on tullut veljeksiä moikkaamaan ja samalla suorittamaan hieman laaduntarkkailua. Tässä kotitonttuni esittelee monipuolista värivalikoimaa.

Joulupukin suosikkipönttö on tietenkin punainen. Joulupukilla on mukanaan hieman kaukaisempi tonttuserkku, tuo vihreähiippainen veijari, joka on saanut Itä-Suomesta erikoisen ja tärkeän viran. Hän lähtee nimittäin pienen siiliystävänsä kanssa pitämään huolta sekä talosta että sen asukkaista, mutta myös ihan oikeista siileistä.

Tässä tontun siiliystävä näkyy hieman paremmin. Hän näkyy mieltyneen vaaleanpunaiseen pönttöön.

Tontut ovat tehtailleet pönttöjä sen verran, että niitä on riittänyt nettipuotiinikin. Nettipuodin pöntöissä on takana magneetti, joten jääkaapin oveen saa pöntöillä helposti keväistä ilmettä.

Heleää helmikuuta ja mukavaa työviikon alkua!

This entry was posted in Kodin koristeet, Neulahuovutus, Tilauksesta, Uusia tuotteita. Bookmark the permalink.

7 Responses to Pönttöpuuhissa

 1. eva says:

  Ihania! :)

 2. Pajupirtti says:

  Kylläpä ovat tonttupojat olleet ahkeria. Tuollainen liuta pönttöjä jo valmiina kevättä varten.Ei pitäisi olla asuntopulaa. Korotkin on laskenut jo aika alas joten lainanlyhennyksetkää ei ensikotia säästävillä tuota suurta tuskaa.
  Onnea pönttömarkkinoille!

 3. Nina says:

  Voi, miten ihanan suloisia pönttöjä!
  Tontut ovat olleet ahkerana. Hyvä!:)

 4. Reisku says:

  Voi minua! Minä kun olen tonttuja ja joulupukkia edelleen haikaileville lapsille väittänyt, että pitkän aherruksen jäljiltä nämä vielä viettävät pitkää ja ansaittua lepokautta, mutta väärässä olen näköjään ollut ja ihan totuudenvastaista informaatioita antanut ;).
  Kivoja keväisiä pönttöjä! Itse olen huovutellut tällä viikolla linnun ja lisää on suunnitteilla, pitäisiköhän niille koittaa sitten kanssa jonkinlainen kotikin tehdä! Taitaa tosin risuista se syntyä meikäläisellä :)

 5. risulintu says:

  Kyllä joulupukillekin täytyy kuukauden vuosiloma riittää :) Ja kotitontuilla ei kai isompia lomakausia olekaan. Lomailevat sitten kun siihen tulee tilaisuus vai olisiko niillä sittenkin jonkinsortin kotitonttulomittaja? Tiedä häntä? ;)

 6. Heli S. says:

  Ompas ihania pönttöjä ja tonttuja ja pikkuisia eläimiäkin! Minkä kokoisia nämä ovat? kun tulee sellainen käsitys, että olisivat ihan miniatyyrisiä?

 7. risulintu edelleen says:

  Tontut ovat varpaista hiippalakin päähän asti hiukan vajaa 30 senttisiä. Pöntöt noin 5 cm korkeita.