Haloo, onko nalletohtorilla?

Löytyykö teiltä tällaisia nalleja?

Tässä on kaksi yli 10 vuotta sitten itsetehtyä nallea, joista molemmilla on leikitty hieman liian rajuja leikkejä. Vaalealla nallella oli sekä päässä että korvassa kummallisia särkyjä ja harmaalla puolestaan oli vähän liikkumisongelmia.

Aika kauan nallet joutuivat “tohtorin” vastaanotolle odottamaan, mutta tänään sain viimein nämä kaverukset parsittua kuntoon. Vaalealla nallella pää nivelineen on alunperin kiinnitetty silloin kun tuo vartalo-osa on ollut täyttämätön. Koska tuo ei ole mikään purutäytteinen “antiikkinalle”, en alkanut isompiin purkutoimiin. Purin hiukan vartalon saumoja ja kuroin pääpuolen uudelleen harsimalla kasaan. Pääsi siinä pari ärräpäätäkin kun lanka pariin otteeseen pääsi katkeamaan juuri kesken kiristyksen.

Harmaan nallet raajat olin jostain kumman syystä aikoinaan kiinnittänyt vartaloon aika löysästi. Miksiköhän? En enää muista syytä, mutta nyt nallella on hieman kiinteämmät ja liikkuvat raajat, kiitos näiden isojen nappien.

Minulla on sellainen todella pitkä neula, millä olen tekemieni nallejen silmät kiinnittänyt. Nyt sitä neulaa ei (tietenkään) löydy enää mistään, vaikka kaikki muut nalletarvikkeet ja -kankaat onnistuinkin vintiltä paikantamaan. No, en lannistunut jättineulan puutteesta, vaan käytin sen sijaan raakaa voimaa ja pihtejä.

Nyt kelpaa kaverusten taas istuskella ja katsella maailman menoa Tälläkertaa salin kiikkustuolista käsin.

Tämän nallekortin myötä välitän ystävänpäiväterveiset kaikille blogissani piipahtaville. Niitä ihan oikeita ystävänpäiväkortteja, kun en tänä vuonna saanut aikaiseksi kuin yhden ainokaisen ja senkin postin e-korttipalvelun kautta.

This entry was posted in Ompelu, Rustaus. Bookmark the permalink.

13 Responses to Haloo, onko nalletohtorilla?

 1. Lissu says:

  Ihanat nallukat, onneksi pääsivät hellään hoitoon!
  Hyvää ystävänpäivää!

 2. Pia says:

  Mukavaa, että nallesi pääsivät taas ehjänä istuskelemaan. Oikein mukavaa ystävänpäivää.

 3. kangaskasa says:

  Ihania nalleja! Hyvää ystävänpäivää sullekin.

 4. Kaijaleena says:

  Herttanen juttu! Hyvää ystävänpäivää sinulle myös.

 5. Pajupirtti says:

  Hyvää Ystävänpäivää myös Risulinnun pesään
  toivottelee nallukat Reino ja Saimi sekä Iisakki-poro ja Kaisuli
  Pajupirtistä

 6. Vuokko says:

  Hyvää ja lämminhenkistä ystävänpäivää sinullekin! Nallesi ovat tosi kauniita <3

 7. Tinde says:

  Hienot on nallet! Vaikken ole iso pehmolelujen ystävä, nallet ovat suloisia. Etenkin nuo omatekoiset.
  Hyvää ystävänpäivää täältä puuhastelijoiltakin :)

 8. risusydän says:

  Iloista ystävänpäivää Risulinnun pesään (:
  Olipas kiva, kun esittelit nuo osina olevat nallet, minulta löytyy myös laatikko, jossa lukee “nallelaatikko” ja siellä yksi keltainen nalle osina.
  Hän ei ole mennyt rikki, vaan jäänyt “vähän” kesken. Olin muutama vuosi sitten nallekurssilla ja sain valmiiksi ruskean nallen, jonka olen jo lahjoittanut “miniälle”, mutta Tuomakselle aiottu nalle on edelleen vaiheessa. Kirjoituksestasi inspiroituneena päätin tehdä toisenkin nallukan valmiiksi. Heti. Kiitos siitä Sinulle (: Kun vielä tässä lupaan laittaa kuvan valmiista nallesta blogiini, niin pakkohan se on valmiiksi tehdä ;)

 9. risulintu says:

  Veikko (vaalea) ja Heta (harmaa) kiittävät ystävänpäiväterveisistä ja toivovat innostavansa kaikkia keskeneräisten nallejen ja muidenkin pehmojen viimeistelyyn sekä korjauspuuhiin. Täytyykin tästä käydä lastenhuoneessa tarkastelemassa pehmoja.

 10. Nina says:

  Ihan tuollaisia nalleja ei meiltä löydy, mutta olen nallefani.
  Olipa hyvä, kun paransit ne. Pääsivät uuteen elämäänsä ja vielä näin ystävänpäivän aattona.

  Oikein hyvää ystävänpäivää!:)

 11. SariHannele says:

  Hyvää Ystävänpäivää :)!

 12. Iippa says:

  Upeat ovat nallesi!!! Minäkin olen joskus tehnyt antiikkinallekurssilla nallukan. Siinä oli sellainen puulastutäyte. Toinen raaja silläkin jäi vähän löysäksi, mutta en ole vielä sitä fiksaillut.

  Sinulle tahdon ojentaa monta kukkaa tuoksuvaa. Niiden toivon Sinulle piristystä tuovan, iloa Ystävänpäivään suovan. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

  <3 Iippa

 13. risulintu says:

  Kiitokset ja virtuaalihalaukset teille Nina, SariHannele ja Iippa :)

  Antiikkinallekurssilta minunkin oma nallentekoinnostus alkoi. Kolme pientä lastutäytteistä mohairnallea olen tehnyt ja sitten muutamia vähän isompia tavallisista kankaista ja vanusta.

  Muutenkin on kyllä kertynyt noita nallukoita ihan kiitettävästi. Silloin joskus kun olin töissä ja tuli käytyä työ/kurssimatkoilla niin täytyi aina tuoda kotiin joku pieni nallukka. Osa nalleista on siis ns. päivärahanalleja ;)