Musta pitsimuna

Kiitos Tuatara kun selvensit tuota revolveripihti=nahkapaska -asiaa. On se vähän hankala sana pyöritellä kielenpäällä, joten saatan jatkossakin käyttää tuota jälkimmäistä ;)

Kokeilin muutama päivä sitten samaa kiemuratekniikkaa tyhjennetyn kananmunan päälle kuin aiemmin, mutta tällä kertaa mustalla Cernitillä. Se olikin sitten ominaisuuksiltaan ihan erilaista kuin se valkoinen. Tämä musta on vielä vanhempaa vuosikertaa kuin ensin käyttämäni valkoinen, mutta muovaitui helposti pehmeäksi ja turhan äkkiä liiankin pehmeäksi. Tarttui käsiin tai putosi pois kananmunan päältä. Massamakkarat olisivat olleet varmaan helpompia käsitellä jos ne olisivat saaneet huilata hetken viileässä, mutta kun iltapalan deadline painoi päälle, niin täytyi saada massat ja lasten muovailuvahat pois pöydältä. Koska osa kiemuroista litistyi ihan vahingossa, päätin litistää muutkin pyörittelemällä munaa kevyesti pitkin pöydän pintaa. Ja eikun massailut uuniin… ja seuraavana aamuna kuoren rikkomisen kimppuun.

Musta Cernit-massamuna

Tämän mustan kanssa oli pehmeyden lisäksi toinenkin ongelma. Kuorta rikkoessa se kuorimuru tarttui ikävästi koukeroihin ja näkyy siinä nyt hienoisena pölynä. Jonkinmoista hienovaraista puhdistusta ja/tai kiillotusta muna siis vielä tarvitsisi. Tässä vielä musta ja yksi itselle jäänyt valkoinen muna vierekkäin. Alla on muistaakseni vuonna 2005 tehtailtuja krakleerattuja muovimunia.

Cernit massamunat krakleerattujen muovimunien (pääsiäinen 2005) päällä

Näitähän voisi tehdä vielä lisääkin :) Haluaisin lisätä noihin vielä kokeeksi jonkinlaisia helmiä. Tosin nyt on jäljellä enää sinistä, pinkkiä ja ruskeaa massaa, että kauppareissuhan tässä ensin tulee eteen. Viime syksynä ostin kolme pakettia fimoakin, mutta enpäs ole niitä kätköistäni vielä onnistunut löytämään. Huono varastonhallintasysteemi minulla ;) Olenkohan (olen kyllä lähes varma etten ole) ainoa askartelija, jolla on kaikki tavarat kaikkialla ja suurin osa niistäkin hukassa? Lopuista keltaisesta ja punaisesta sekoitin oranssia ja “viljelin” porkkanoita puutarhurin kranssia varten. Vihreä jämä muotoitui traktoreiksi, ja olihan punaisen ja pinkin sekoittamista pakko kokeilla tekemällä muutama pakollinen sydän. Ties vaikka päätyisivät tyttömäisiin kännykkäpusseihin koristeeksi? Jonkinmoisen työvälineenkin voisi kyllä massailulle pyhittää, nyt oli apuna vain tulitikku ja parsinneula.

Cernitistä

This entry was posted in Massat. Bookmark the permalink.

12 Responses to Musta pitsimuna

 1. Tuula says:

  Blogiisi tullessa osaa jo odottaa kaikkea ihanuutta eikä taaskaan mennyt turhaan mennyt. Sinä sitten keksitkin ja ennätät tehdä vaikka ja mitä, ei voi kuin huokailla ja ihastella. Mitä luulen, onnituisko kiemuramunat (huh, mikä sana) taikataikinasta? Jos vaikka itse kokeilisi samanlaisia mutta kun massaa en tahtoisi mennä ostamaan…

 2. Johanna says:

  Hieno tuo mustakin. Mulla ainakin on kaikki askartelujutut siellä ja täällä ja pääasiassa hukassa. Nuo porkkanat on ihan aidon näköisiä!

 3. risulintu says:

  Mietiskelin minäkin myös taikataikinaa ja paperinaruakin, mutta jätin vielä ainakin kokeilematta. Muutama puhallettu muna tuossa vielä on, mutta onhan tässä nyt taas vuosi aikaa ensi pääsiäiseen kokeilla vaikka mitä. Ja se risupesän iso munakin on vielä tekemättä, kun (vanha ja kuuro) koiramme järjesti pääsiäiseksi vähän ylimääräistä ohjelmaa eksymällä metsään. Ja vaikka eilen hain lisää pajunkissoja kransiin, niin vieläkin jäi kymmenisen senttiä kranssia uupumaan.

 4. Mielettömän upeita munia! Tuotakin on ihan pakko joskus kokeilla. Täältä sun sivuilta löytyy jatkuvasti mitä ihanimpia tuotoksia mitä on pakko yrittää itsekin jossain vaiheessa :D

 5. Marielisa says:

  Etpä taida todellakaan olla ainokainen, jolla on askartelu-ym.vehkeet hajallaan…Mulla ainakin on niitä niiin monessa paikassa, etten itsekään ole perillä kaikista kätköistäni enää, ;)
  Meillä on piakkoin tulossa makuuuhuoneeseen kaappiremontti, uudet kaappitarpeet odottaa nätissä nipussa sitä, että ehtisin/jaksaisin/viitsisin (!?) tyhjentää ensin vanhat kaapit kaikesta vaatteista/roinasta, jota niissä on. Uuteen kaappiriviin olen pyhittänyt itselleni yhden kokonaisen pitkän kaapin ihan vain askartelu-/käsityötarvikkeitani sekä muuta “aarteistoani” varten – saa nähdä, pysyykö kamoillani kontolli sit paremmin…epäilen… :D

  Ihanan näköisiä sulla nuo koukeroiset munat, varsinkin tuo uusi musta näyttää ihan lakulta, nam. Nuo krakleeratut munat on kans aivan ihania…!

 6. raija says:

  Voi kun ihania nuo kiemuramunat. Ja nuo porkkanat ja muut askartelut.

 7. Sari says:

  Ja se on vielä pakko sanoa, että blogisi ulkoasu on aivan ihana. Samoin nuo valokuvasi ovat kauniita.

 8. sari says:

  Kävin nyt ensimmäistä kertaa sivuillasi ja nämä ovat todella ihastuttavat, on ihanaa tehdä tällaisia “löytöjä”. Kaikki oli todella kaunista ja niin minun näköistä, valkoiset munat ovat upeita, kaikki “risu” koristeet aivan ihastuttavia, palkinnot jotka olet lähettänyt ovat ihania, vihreät tossut ihanat, kauluri aivan ihastuttava ja kaiken kaikkiaan ihania juttuja olet tehnyt, sait minusta uuden vakkari lukijan sivuillesi=)

 9. Pörrö says:

  Kunnioitettavaa sankaruutta leikkiä Cernitillä tällä tavoin. Se kun on varmasti hankalin mahdollinen askartelumassa tämäntyylisiin tekniikoihin.

  Sellainen tuli mieleen, että tuon makkaroiden litistämisen voi tehdä myös esim. palasella pitsiä jolloin munan pintaan syntyy vienoa pintakuviointia. Tätä voi sitten munan puhkomisen ja pesun jälkeen korostaa akryylimaalikäsittelyllä :)

  Voit ihan surutta pestä tämän munasi vesi-astianpesuseoksella kunhan et jätä likoamaan. Massat kestävät pesua (parhaimmillaan jopa konepesua napeissa) mutta eivät tuntikausien liotusta.

 10. wiiks says:

  Tuota täytyy kokeilla!
  Joskus tavarat ovat niin hyvässä tallessa, että on helpompaa ostaa uutta materiaalia tai työvälineitä. Sitten joskus niitä löytyy yllättäen parikin kappaletta kaapin kätköistä ;)

 11. Lallatilaa says:

  Sulla on tosi hienoja juttuja! lisäsin sinut linkkilistalleni..

 12. risulintu says:

  Kiitos Sarit ja Lallatilaa kehuista. Tykkään itsekin tästä sivupohjasta ja tästä uudesta löydöstäni (= vihreä väri). Ainoa mikä vähän häiritsee on postaus-alueen kapeus, mutta en ole alkanut tätä toisen tekemää pohjaa korjaamaan, kun tuossa on noita varjostuksia sun muita.

  Ja lohdullista Wiiks ja te muut, joilla ei aivan kaikki hankittu ja niiden todella harkitut “tuolta-sen-varmasti-löydän” -sijoituspaikat pysy muistissa. Meiltäkin löytyy yllättävistä paikoista mm. rautalankapuolia, vaikka melkein kokoajan se on loppu :)

  Vielä varoituksen sana näistä kiemuraisista pitsimunista. Älkää jättäkö niitä esille, jos perheessä on pientä väkeä. Minä jätin ja valkoinen on nyt rikki. Selvyyttä en tosin saanut putosiko muna vai menikö siitä peukalo läpi. Pikaliimaa alan siis kätköistäni seuraavaksi (kuumeisesti) etsimään ;) Ja pesen reilusti tuon mustan munan. Kiitos Pörrö muutenkin vinkeistä. Aion varmasti kokeilla vielä tuota pitsipainantaakin johonkin. Ja ehkäpä laajennan kokeiluja toisenmerkkiseen massaankin. Kun nyt ensin löytäisi ne kadonneet fimotkin ;)