Sammalkirjaimia

Täällä pesässä on käsityöt jääneet nyt aika vähäisiksi erilaisten käsivaivojen takia. Sammaltöidenkään kimppuun en ole harmikseni päässyt. Esittelen tässä kuitenkin jo nettipuotiinkin siirtyneet sammalkirjaimet, ettei tämä blogi muuttuisi vallan pelkäksi valokuvablogiksi.

Kirjaimet olen tehtyt taivuttamalla kaunokirjaimen ensin paksusta rautalangasta. Kietomalla ympärille sammalta ja sitomalla sen langalla kiinni. Sammaltöissä käytän pinnoitettua vihreää puolalankaa, koska pinnoittamaton ruostuu ennenpitkää ja ruoste tahrii myös sammaleen. Lisäksi vihreä väri sulautuu sammaleen joukkoon hienosi ja ruostumattomana lanka voidaan jopa uudelleenkäyttää.

Ajatuksena minulla oli, että oma nimikirjain tai muu merkki voisi olla mukavan vihreä lisä vaikka puutarhapöydälle, seinään tai oveen.

Yhdistämällä kaksi nimikirjainta ja laittamalla niiden väliin samalla tekniikalla tehdyn sydämen tai vaikkapa & -merkin saadaan luonnonläheinen koriste esimerkiksi häihin. Kirjainten korkeus on noin 25 cm.

Tilauksesta voin toteuttaa myös pidempiä tekstejä tai vaikka risti -koristeita. Hinnat määräytyvät kirjainten “vaikeusasteen” ja sammalmenekin mukaan. Tämä kuten muutkin sammalkoristeet pysyvät elivoimaisen vihreinä kun ne saavat säännölliseti kosteutta, joko suihkupullosta tai suoraan taivaalta.

Aurinkoista viikonvaihdetta!

This entry was posted in Luonnonmateriaalit, Sammal, Uusia tuotteita and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Sammalkirjaimia

 1. SariHannele says:

  Hauska idea!
  Toivottavasti käsivaivat hellittävät pian!
  …Itsekkin silloin tällöin havaitsee lievää tulehduksen tunnetta erinäisissä nivelissä, mutta onneksi eivät ole äityneet pahemmiksi.
  Leppoisaa viikonloppua!

 2. Eija says:

  Tosi kiva idea ja ovatkin aivan mahtavia !!!

 3. Hanne says:

  Suloisia ovat kirjaimesi! Hyvä idea.

 4. Palaga says:

  Todella kauniin näköisiä!

 5. sasu says:

  Mahtava idea!! Kaikkea sinä keksitkin.

 6. Pajupirtti says:

  Kiva keksintö.Varsinkin hääjuhlaan saa persoonallisen koristelun noilla kirjaimilla.
  Kevät on siitä ihanaa aikaa, että ihmiset heräilevät koloistaan . Pihoilla kuuluu rapsutus ja grilliherkkujen tuoksu kantautuu naapuriinkin.Näin ainakin meillä täällä kaupungin kupeessa. Kukkien alkuja on mahtava katsastella päivittäin.Onkohan ne kasvaneet ja kuinka paljon?
  Innostavaa kevätaikaa sinne Risulinnun pesään Pajupirtistä