Pannu ja häkkyrä

Kyllä täällä risujakin väännetään eikä pelkästään kollaaseja tehdä. Suurin osa risutöistä on “perustavaraa” eli erilaisia risulintuja, risukorentoja ja runsaudensarvia.

Ilokseni olen saanut tehdä myös muutamia tilaustöitä ja niistä voisin laittaa pari kuvaa. Samalla toivottelen teille kaikille mukavaa helatorstaita ja huilipäivää viikonloppua odotellessa.

Jos ilma suosii niin moni on varmasti huomenna pihalla. Jos puutarhasta löytyy vielä karsittavaa tai kaadatte koivuja, niin kokeilkaa ihmeessä risutöitä. Risulintuja tai -mattoja voi tehdä muistakin risuista kuin koivurisusta, esimerkiksi angervopensaiden oksista saa varovaisesti tehden kranssipohjia tai lintuja.

Lehdenalut karisevat töistä aikanaa pois ja osan voi kuivana nyppiäkin. Parhaimmissa vaatteissa ei risutöihin kannata ryhtyä, sillä ne pikkuiset koivunlehdet ovat tahmaisia ja suttaavat aika tavalla.

Ja jos et heti ehdi risuja miksikään vääntämään, vie ne varjoisaan ja tuulettomaan paikkaan inspiraatiota odottamaan. Ao. kuvan kiemuraisen risukoristeen ohjeen löydät Sinä Osaat Magnum lehden numerosta 3/2008.

Heleää helatorstaita!

This entry was posted in Pihakoristeet, Risut, Tilauksesta. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pannu ja häkkyrä

  1. Nina says:

    Aivan ihania risutöitäsi jälleen! Tuo kiemurainen risukoriste on huikea.
    Olen kokeillut eri pensaiden oksia risutöihin ja viimeksi pensashanhikista väänsin kranssipohjan ja tulikin ihan kivan ruskean sävyinen.

    Kivaa helatostaita sinullekin!:)

  2. risulintu says:

    Kiitos Nina. Kiemurakoriste on helppo tehdä, mutta aikaa siihen menee monta tuntia.