Risunuotio

Turvallinen juhannusnuotio

Kuvassa on taas yksi tilaustyötä tehty kiemurainen risukoriste. En voinut vastustaa kiusausta kokeilla miltä se näyttäisi klapien keskelle asetettuna… ja kas risunuotiohan siitä tuli.

Vaikutelma olisi ehkä vielä tehokkaampi jos minulla olisi ollut jokin oranssinpunainen kesäkukka tuon sammalpallon tilalle. Turvallinen nuotio, joka sopii “poltettavaksi” myös metsäpalovaroituksen aikana.

Kuvan myötä toivon kaikille turvallista juhannusta!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

11 Responses to Risunuotio

 1. Annimanni says:

  Heipat “risulintu”.. Upeita töitä sinulla..:) Kiva idea tuo juhannuskokko! Käyhän kurkkaamassa minun sivuani, joka on
  aivan harrastuspohjainen.. Ei pitäisi loukata ainakaan sinua joka
  olet näin ammattilainen. Mukavaa juhannusta toivottaa Annimanni:)

 2. risulintu says:

  Annimanni: eivät minua sinun tekemät työsi loukkaa vaan blogissasi julkisesti esillä olevat, minun blogista sinne kopioimasi valokuvat. Valokuvat, jotka olen itse omista töistäni ottanut, ja joiden tekijänoikeudet ovat yksin minulla.

  Kyse ei ole siis kuvissa olevista töistä eikä niiden laadusta vaan siitä periaatteesta, että muiden töiden ja kuvien esittäminen osana omaa tekstiä on yksinkertaiseseti laitonta ja äärimmäisen ikävää oikeita tekijöitä/kuvien ottajia kohtaan. Vaikka olisikin kyse vain kransseista tai pajuaidan kuvista.

  Kehoitankin sinua edelleen poistamaan blogistasi kaikki muiden kuin itsesi ottamat valokuvat tai hankkimaan asiaankuuluvat luvat niiden kuvien käyttöön. Silloinkin, vaikka lupa käyttöön on, täytyy kuvan yhdeydessä käydä selvästi ilmi kenen kuva ja työ on kyseessä.

  Lisätietoa asiasta löytyy esimerkiksi Tekijänoikeuslaista, erityisesti pykälästä 49a. Tässä suora linkki ko. lakiin:
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404

  Lisään tähän vielä senkin, että jos kuvien kopioinnista ja laittomasta käytöstä olisi oikeasti jotain taloudellista haittaa, niin minulla olisi oikeus vaatia asiasta korvausta saman lain 57 pykälän nojalla.

 3. Tellu says:

  Jälleen upea persoonallinen työ! Sinulla noita ideoita syntyy. Kiva seurata. Hyvää juhannuaikaa!

 4. Anne V. says:

  Mukavaa Jussia teillekin! Myytkö muuten vihtoja? Siinä vois olla saumaa ainakin ensi juhannukseksi. Olen nimittäin yrittänyt löytää vihtaa, mutta eipä löydy, enkä tiedä mistä etsisin. Kaupunkien toreilta ehkä, mutta vilkaisempa vielä torstaina Säkylän torilta, joka kyllä muuten vetää vertoja monen kaupungin toreille. Olis varmaan hyvä myyntipaikka. Itse olen vähän kehno vihdantekijä, kun en malttanut aikoinaan isän oppeja kuunnella, mutta kaipa on yritettävä, sillä tyttären kreikkalaisille ja brittiläiselle vieraalle olis ehdottomasti saatava vihta.

 5. Pajupirtti says:

  Voi eeeeeeeeiiiiiiii ajattelin ensin kun luin otsikon Risunuotio!!
  Kuka voi polttaa risuja?
  Mutta onnekseni sieltähän paljastui kiva keksintö “tuliallergikoille”
  Aina ei ole mahdollisuutta eikä liioin lupaakaan polttaa oikeaa kokkoa edes juhannuksena.
  Ei hätää yhteydenotto vaan Risulintuun ja wot , se on siinä!
  HIENOA!
  Juhannuskuisketta kuuntelemaan siitä, risut nurkkaan ;D
  Kaisa

 6. Inkivääri says:

  Hauska ja kaunis idea:)

 7. Pia says:

  Mukavaa juhannusta, itsekin saavun sinne Satakuntaan.

 8. risulintu says:

  Anne V: En ole vihdanteossa yhtään kunnostautunut. Voisi kyllä muutaman tehdäkin, kun jäi yksi pihakoivu keväällä mahlasateen takia kaatamatta. Täytyypä tutustua vihdanteon perinteisiin tarkemmin :)

  Kaisa: Ei meillä risuja malteta polttaa, kaikki jämät menevät joko kompostin pohjalle tai kukkapenkkeihin. Nyt taisi metsäpalovaroitus loppua, että voisi harkita ihan oikeata nuotiota. Mutta tuota viikko sitten kuvatessa varoitus oli vielä voimassa.

  Huomenna pidän risusapattia ja keskityn ikkunanpesuun kahden ikkunan verran sekä istutan pari tänään ostettua kasvia :) Risuillu jatkuu taas ensi viikolla.

  Kiitos Tellu, Inkivääri ja Pia :)

 9. risusydän says:

  Hauska kestokokko, eipä tarvitse joka vuosi rakentaa uutta (;

  Oikein ihanaa juhannusaikaa risulinnun pesään !
  Risusydän

 10. raija says:

  Mukavaa juhannuksen jatkoa Risulinnun pesään.. kylmää on ollut täällä meilläkin. Mökki juhannusaatto vaihtui ihan vaan kotona oleiluun, kun ei tarennut lähteä vanhaan taloon… Villojakin jo hypistelin, mutta jätin ne vielä kaikki kesätauolle!!

 11. risulintu says:

  Kiitos risusydän ja raija :) Minullakin on villat hetken komerossa ja yritän pitää keittiön (huovutushuone) vähän siistimpänä.

  Nyt paistaa ihanainen aurinko ja pihalla pärisee jo trimmeri. Täytyy lähteä ruohonajoon.