Tonttuilua

Täällä pesässä on oltu jo kovasti tonttupuuhissa. Ensimmäinen saunatonttujoukkue lähti tänään Eurajoelle Köykän Tilapuotiin. Seuraava joukko lähteekin sitten täältä hieman pohjoisemmaksi, mutta tuosta kerron lisää myöhemmin.

Ennen tonttujen pakkausta kävin niiden kanssa pienellä happihypyllä. Yritin ottaa niistä muutaman kuvan. Kuvaustilannetta hankaloitti pilvinen ja harmaa säätila sekä perheen “nuorimmainen”, joka tässä tarkastelee tonttuja.

Saunatontut syynissä

Iines on mielettömän kiinnostunut villasta ja huovutetuista jutuista, eikä asiaan auta yhtään, että lattioilla on jo ties kuinka monta pääsiäismunan sisäosan päälle huovutettua “hiirtä” kuleksimassa. Uusi lelu on aina uusi lelu, kissallekin.

Tonttuilu jatkuu ja kohta toivottavasti kaatuu jo pari koivuakin, että pääsee risuilemaan ihan kunnolla. Viikko sitten olin pitämässä pienelle naisporukalle risutyöiltaa ja kävi mielessä, että askarteluilta ystävien kesken voisi olla erilainen ja “terveellisempi” tapa viettää pikkujoulua.

Miltä sinusta kuulostaisi parituntinen askartelutuokio mukavassa seurassa? Iloista askartelua joululaulujen tahtiin. Askartelun jälkeen vielä ehkä saunomista ja tietenkin ainakin glögiä ja pipareita?

This entry was posted in Arkea ja kuulumisia, Jälleenmyynti. Bookmark the permalink.

8 Responses to Tonttuilua

 1. Komea joukko “parrakkaita”!
  Kiireisimmät tonttupuuhat meneillään meidänkin nurkilla…
  Kivalta kuulostaa tuo pikkujoulu-idea:)

  Mukavia työpäiviä pesään!

 2. Hanna says:

  täytyyhän tontuillakin joku kaitsija olla =o) t:Hanna

 3. Pajupirtti says:

  Siinä on pukkiveljet ryhmäkuvassa.Parta suorassa ja ilmeet sirrillään. Kiva rykelmä.

 4. Sari says:

  Hienoja on tontut, jälleen kerran. Ethän sinä mitään rumia töitä osaa tehdäkään. =)

  Mielelläni tekisin tonttuja pikkujouluissa. Kuulostaa paljon paremmalta kuin ravintolassa parhaimmissaan pönöttäminen. Ja oishan siitä seuraava aamuna tontut muistona jäljellä pikkujouluista.

 5. Maikkuli says:

  Niistä pikkujouluista minä en jäisi mistään hinnasta pois. Ei haittaa vaikka mukana olisi aivan tuntemattomiakin, juttua varmaan piisaa.
  Mahtaako ihan yksi ilta riittääkään.

  Meilläkin eläimet (kissa ja koira) ovat aivan hulluina huovutusvillaan. Saa olla tarkka ettei jätä väärään paikkaan. Toisinaan kotiin tullessa löytää jonkun entisen neulahuovutetun sammakon omituisenmuotoisena lattialta …

 6. Nina says:

  AIVAN MAHTAVIA TÖITÄ <3 Nämä tontut hurmasi aivan tyystin minut <3

 7. Pia says:

  Ihania tonttuja.
  Tuo pikkujouluidea kuullostaa hyvältä.

 8. Kiitos tonttupostista! Täällä niitä ihastelen ja teen tuttavuutta:-) Huomenna pääsevät puodin hyllylle….