Välipalarannekkeet

Viimeinkin on meidänkin koivuista alkaneet lehdet tippua ja pientä vesakon siistintää on tehty isompien koivujen kaatoa odotellessa. Olen vääntänyt ahkerasti risua ja tehnyt ensimmäiset havukranssit melkein vuoden tauon jälkeen.

Havukranssien teko käy ranteiden ja sormien päälle risutöitä enemmän, joten sidontapuuhien välissä otin käsittelyyn tämän liian kuumaan pesuun joutuneen villapiponi. Koska pipo ei enää mahtunut kenellekään, pistin sen lihoiksi ja tein siitä lämmittimet ranteita elvyttämään.

Piposta laki pois ja sivusauma auki. Kappale kahteen osaan. Ompelun tein käsipelillä kun ei ollut oikein sopivaa tilaa, että olisi voinut kaivaa ompelukoneen esiin tämän remonttikaaoksen keskelle.

rannekkeet huopuneesta villapiposta

Kokeilin samalla miten tekokuitupitsi sopii huovan kanssa yhteen ja ei se taida oikein sopia, mutta nuo sydämet saavat nyt olla näissä koekappaleissa ihan rauhassa. Helmiäkin sydämiin olisi voinut vielä lisätä, mutta hylkäsin ajatuksen kun ajattelin niiden tuntuvan epämukavilta poskea vasten (jos näiden kanssa nukkuu). Tehdään seuraavista sitten vähän fiinimmät.

huopasydän pitsireunuksella

Rannekkeiden saksitun yläreunan huolittelin pehmeällä luonnonvalkoisella pitsinauhalla. Olisin käyttänyt kanttinauhana jotain toista huopunutta neuletta, mutta sellaista ei nyt ollut käsillä. Reuna olisi kyllä kestänyt käyttöä ilmankin, mutta ei ollut kovin nätti.

rannekkeet vanhasta huopuneesta piposta

Mukavia pyhiä!

This entry was posted in Pesukonevanutus, Vanhasta uutta. Bookmark the permalink.

5 Responses to Välipalarannekkeet

 1. Kaijaleena says:

  Tuo on kivaa puuhaa, nimittäin villan leikkely. Sitä on niin estoton ja rohkea, kun koristelee tuollaista uusiovaatetta, eihän siinä mene kalliit materiaalit hukkaan. Joten ilman muuta tekokuitupitsiä villaan! ei koskaan tiedä kuinka huikean lopputuloksen saa aikaan. Katsoin rannekkeitasi suurennetusta kuvasta. Ei ollenkaan hassummat.

 2. risulintu says:

  Sydämet häiristevät edelleen, mutta muuten rannekkeet ovat ihanan lämpöiset :)

  Täytyisi jaksaa käydä kaikki vaatteet läpi ja heittää ronskisti pesuun kaikki mitä ei tule käytettyä. Tarve olisi uusikäyttää paljon muutakin jemmattua, mutta eipä sitä enää tahdo muistaa mitä no jemmannut ja mihin paikkaan. Jonkinlainen jemmarin varastonhallinta olisi varmaan paikallaan :)

 3. Hanna says:

  Kierrätys kunniaan! Hienot tuli =o) t:Hanna

 4. Pajupirtti says:

  Kelpo kierrätystä. Hyvä ettei mennyt kaatsille.
  Koivut on olleet sitkeesti lehdessä. Tuntuu ettei ne putoa ollenkaan.Toiset koivut on paljaita mutta toisissa on vielä ihan vihreitä lehtiä.Lieneekö kuivuus syynä vai mikä?
  Ihania risuiluja sinulle ja viekasta viikonloppua.
  Kaisa

 5. risulintu says:

  Aika omituista tosiaan kun haavat pudottivat lehtensä melkein ensimmäisten joukossa ja vaahterat ovat muuten paljaita, mutta ne “nenät” on vielä puussa kiinni.

  Kiitos viekkaista terveisistä. Ehkä tässä illalla lasten kanssa vähän lyhtyjä sytetellään ja popparia paahdetaan.