Hulluna villaan

Huovutettu lumiukko

Otsikko voisi yhtä lailla olla, miksi lumiukko on teljetty lasikuvun alle?

Otsikossa en tällä kertaa en puhu itsestäni, vaan villan ja huopatöiden vihollisista. Meidän talossa ne suurimmat viholliset eivät nimittäin ole koiperhoset, joihin en tietääksen ole törmännyt. Meillä eniten vahinkoa aiheuttavat nelijalkaiset ystävät eli kissat.

Pippuri kesäkuussa 2009 kotiintulopäivänä

Viime kesänä taloon tulleet kaksi tyttökisua ovat ihan hulluja villan perään. Irtonainen hahtuva niitä ei isommin kiinnosta, mutta valmiita töitä saa ihan tosissaan vahtia.

Monta omena-aihiota, porkkanaa ja huopahelmeä on hämärästi kadonnut pöydiltä löytyäkseen joskus huonekaluja siirrettäessä pölyisinä nurkista. Osan olen suosiolla antanut ollakin, mutta kun joulun jälkeen löysin pesuhuoneen lattialta saunatonttuni ilman hiippaa, parta irti ja kasvot revittynä, meinasin kyllä vähän hermostua.

Kissojen repimä saunatonttu

On ihan sama onko villa huovutettu mäntysuovalla tai kuivana huopaneulalla, yhtä lailla “toimii”. Eikä näihin leluihin tarvitse laittaa sisään mitään kissanminttuja, kun kissat tuntuvat olevan villaan muutenkin hulluina.

Tämä tarina toimi alustuksena sille, miksi meidän joulukuuseen ei sitten tullutkaan yhtään villasientä.

Neulahuovutettu kärpässieni

Idea sieniin tuli kun näin jossain joululehdessä kuvan joulukuusesta, minkä oksilla roikkui kankaisia sieniä. Halusin heti kokeilla minkä näköinen kärpässieni villasta tulisi. Ihan kivojahan niistä varmaan tuli, kun heti katosivat työpöydältä. Kissojen mielestä ainakin.

Kissan repimä neulahuovutettu kärpässieni

Siispä meidän joulukuusi jäi ilman kärpässieniä ja tilalle tuli vähemmän kiinnostavia hopeisia palloja.

Kärpässienet sen sijaan päätyivät sekä koruiksi että avaimenperiksi, jotka täytyi luonnollisesti laittaa heti kaappiin säilytykseen ja kissojen kynsiltä piiloon.

Huovutettu kärpässieni korvakoru

Kärpässieniä putkahtanee jossain välissä myös nettikaupan puolelle. Nettikaupasta kerron vielä, että siellä on vihdoin käytössä ostoskori -toiminto.

Eikä se “sienimön” tuotanto koruihin jäänyt… piti sitten vielä uudistaa vanhat sammakkolapasetkin mätsäämään korviksiin :)

Kärpässieni lapaset

Vielä kun keksisi millä sienellä karkoittaisi tämän näivettävän flunssansa, että pääsisi taas työkuntoon. Toipumista odotellessa ilmoitauduin mukaan Possumamman järjestämään ystävänpäivätempaukseen. Ilmoittautumisaika umpeutuu tänään keskiviikkona, joten jos haluat mukaan niin hopihopi ilmoittautumaan!

Salainen sydänystävä 2010

Ja vielä kysäisen, että olethan jo osallistunut arvontaan?

This entry was posted in Huovutus, Uusia tuotteita. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hulluna villaan

 1. Millan says:

  Onpas teillä suloinen, pahankurinen villansyöjä :) Meillä meinasi myös pari vuotta sitten joulu peruuntua, kun kissa söi Jeesuslapsen – huovutetusta seimiasetelmastani nimittäin..

 2. Hanne says:

  Hyvät leikkikalut olet kissoille tehnytkin! Niillähän on varmasti hurjan hauskaa, kun uusia leikkivälineitä tulee koko ajan lisää. Harmittaa varmaan, mutta ei noille kai pysty kovin vihainenkaan olemaan?

 3. risulintu says:

  No ei kovin vihainen ainakaan, mutta kyllä ovellinen työhuone (tai edes työhuone) olisi kiva :) Nyt täytyy olla koko ajan tarkkana mitä jättää hetkeksikään esille.

 4. Hanna says:

  Voi että, noita kisuja. Sillä lailla hyökkäävät pikkutontun kimppuun ;o( Mutta, keksitpä tosi hauskan kissa- ja pölyvapaan esillepanotavan =o) t:hanna