Koristeita kompostijätteistä

Lapsille omenoita kuoriessa en voinut vastustaa roskilla leikkimistä ja piti kokeilla minkälaiseksi omenankuori kuivuu.

omenankuorikukka

Kuori rullalle ja lämpöiseen paikkaan kuivumaaan. Testissä vihreän omenan kuoresta tuli nätimpi kuorikukka kuin punaisen omenan kuoresta. Kuvan kukka on jo useamman viikon vanha.

Appelsiininkuorien kanssa on tullut leikittyä jo monta kertaa ennenkin, mutta virkistetään vielä muistia. Kuorikoristeita voit leikata veitsellä tai vielä kätevämmin painaa pienellä piparimuotilla. Apuna painamisessa kannattaa käyttää jotain (vaikka pientä puupalasta tms) ettei kämmenestäkin löydy muotin painaumaa.

koristeita appelsiininkuorista

Näitä kuorikoristeitahan voi sitten käyttää esimerkiksi

  • potpourreissa
  • jääkoristeissa
  • kuivina kransseihin tai kortteihin
  • pujottaa tuoreina nauhaan tai rautalankaan

Kuvan pienet rautalankakoristeet on tehty ihan ilman liimaa painamalla (lujasti) kaksi piparimuotilla leikattua sydäntä yhteen niin että rautalanka jää väliin. Muutamaksi päiväksi lämpöiseen paikkaan kuivumaan ja puristimeksi vaikka pyykkipoika.

appelsiininkuorisydamet

Mukavaa viikonvaihdetta!

This entry was posted in Hullut ideat & kokeilut, Luonnonmateriaalit. Bookmark the permalink.

2 Responses to Koristeita kompostijätteistä

  1. Leena says:

    Tosi hauskoja! Ei ole mieleeni juolahtanut, nytpä sitten joku kerta teenkin. Toi sydänten toisiinsa liitämisneuvo oli mielenkiintoinen

  2. risulintu says:

    Tuoreet, juuri leikatut kuviot tosiaan liimautuvat yhteen kun ne painaa tiiviisti toisiaan vastaan. Kuvioiden päälle kannattaa laittaa paino tai sitten keyvt puristus.