Pääsiäismunia vuosien varrelta

Jos jollakulla on tänään vielä aikaa ja intoa askarrella jotain, niin tässä virikkeeksi muutama kuva.

Nämä ensimmäisenä olevat  “pitsimunat” olen tehnyt Cernit -massasta.Massasta pyöritellyt “makkarat” on aseteltu oikean, tyhjän kananmunan päälle, paistettu ohjeen mukaan uunissa ja lopuksi rikottu kananmuna sisältä pois.

Alkuperäinen pitsimuna postaus löytyy täältä.

pitsimunat polymeerimassasta

Ja kokeilin tuolloin  “pitsimunia” myös mustasta massasta.

Musta Cernit-massamuna

Krakeloimalla saa myös kivoja munia. Näkyvät noiden pitsimunien takana. Krakelointi syntyy käyttämällä kahta erisävyistä maalia sekä krakelointilakkaa.

Villa on minulle tutumpi materiaali kuin polymeerimassat, joten laitetaan kuva näistäkin. Pohjaksi näille käyvät paitsi styroksimunat sekä myös kaikki pääsiäismunien sisältä paljastuvat yllästyspiilot. Paperisia massamunia ei kannata käyttää.

vaaleita huopamunia

Ja villalla “pinnottamalla” voi antaa myös vanhoille koristeille uuden elämän. Näilläkin muovitipuilla oli alunperin liimatut höyhenet pinnassaan. Tässä linkki alkuperäiseen postaukseen.

Paperillakin voi pinnan peittää. Tässä on tulostettu laserilla kuva tavalliselle kopiopaperille, kasteltu paperi ja revitty siitä suikaleita. Suikaleet on vain painettu munan päälle. Liimaa ei siis tarvita lainkaan. Tulostamalla paperille kuvan sijaan tekstin (vaikka ruokailjan nimen) saa helposti kivat pöytäkoristeet.

Paperimunia

Ja pajunkissoillakin ja muulla luonnonmateriaalilla (hiekka, sammal jne) voi pinnan peittää. Pajunkissojen liimaaminen sujuu jo pieniltä lapsiltakin.

Jos ei kuitenkaan jaksa askarrella yhtään, niin kauniitahan nämä luonnon pienet taideteokset ovat ihan naturelleinakin. Tässä niitä on käytetty takavuosien ikkunanväliasetelmassa sekä pihakoristeena. Näiden kuvien myötä toivon teille kaikille aurinkoista pääsiäistä.

Oikeita munia ikkunanvälissä

This entry was posted in Askartelu. Bookmark the permalink.

11 Responses to Pääsiäismunia vuosien varrelta

 1. Hanna says:

  Noi valkoset pitsimunat on kyllä ihan huippu-ihanat!! Nyt kun vaan muistaisi ensi pääsiäisenä, että noita voisi kokeilla tehdä… =o) t:Hanna

 2. morso says:

  Kiitos ihanista pääsiäikuvista (ja ideoista). Kun itsellä on veto pois, on kiva hakea tunnelmaa ihan muiden kuvia katselemalla! Noita voisi kyllä itsekin kokeilla.

 3. Pajupirtti says:

  Siinä on munat poikineen.Upeita noi massamunat.Niin pitsimäisiä.
  Leppoisaa pääsiäistä sinne Risulinnun peställe Pajupirtistä.
  Kaisa

 4. sasu says:

  SIIS AIVAN MAHTAVIA MUNIA!!!
  Täytynee kokeilla noista joitakin malleja. Huomenna kuitenkin ajattelin lasten kanssa värjätä jossain limessä munia ja sitten koittaa neulalla raaputella niihin kuvioita. Saa nähdä mitä tulee. Minun blogissani on pisankamunia joita kurssilla tuli tehtyä.

  AURINKOISTA PÄÄSIÄISTÄ!!!

 5. Pia says:

  Ihanan erilaisia munia! Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa! Porissa oli loistava sää eilen pitkäperjantaina ja tänään lauantaina. Kun tulin tänään takaisin Espooseen, oli ilma mitä kurjin ja sateisin.

 6. Reisku says:

  Tuo pitsimuna onkin hauska idea ja minulle ihan uusi! Täytyy laittaa jonnekin muistin syövereihin ja kokeilla joskus! Iloista pääsiäistä!

 7. selma says:

  Hyvää Pääsiäisen jatkoa :) Pitsimunat ovat todella kauniita ja varmaan isotöisiäkin tehdä. Ehkä jollain kakkupaperin pitsireunalla vois pitseillä tavallisen munan pintaakin tai väriäkin käyttää, tuli vaan noista mieleen sellainekin ajatus. Mutta keväisiä ja risuisia päiviä edelleen huovutusten lomassa :)

 8. risulintu says:

  Kiitos kaikille kommenteistanne. Kokeilkaa ihmeessä pitsimunia jos on jossain massanjämiä, näihin ei kovin paljon mene. Risuhommia on tosiaan luvassa kun sain perjantaina hakea lavallisen ihanaista riippaoksaa. Ja vieläpä valmiiksi pätkittynä. Suurkiitos risujen tekijälle ja lahjoittajalle vaivastasi :)

 9. Nina says:

  Oi, että miten kauniita pääsiäismunia. Nuo pitsimunat ovat viehättävät ja pidän myös paperisuikaleilla päällystetyistä.
  Huovutetut ovat toki suloisia pehmeydessään.
  Mukavaa kevään jatkoa! :)

 10. risulintu says:

  Kiitos Nina. Hyvää kevään jatkoa myös Sinulle.

 11. Maelka says:

  Heips,
  Mustaa ja Valkoista haaste jatkuu Irwikissin johdolla. Tervetuloa uudelleen mukaan.