Koukussa

ontelokudetta

Viimeksi hehkuttamaani rauhallista työaikaa en ole päässyt vielä kokeilemaan, sillä syksyn ensimmäinen nuhakuume rantautui meille heti koulujen alkajaisiksi. Ja minäkin sain siitä osani.

Onneksi olin aikaisemmin hankkinut itselleni kilon, pari ontelokudetta ja onnistuin löytämään myös virkkuukoukun.

virkattu matto

Virkkaus ja helppo malli on mukavaa ajankulua vaikkei olo paras mahdollinen olisikaan. Vaikka tästä matosta tuli suht iso, pystyin pitämään sitä koko ajan virkatessani sylissä.

Malli on Kauhavan Kangasaitan tämän syksyn tuotekuvastosta. Käyttämäni kude on luonnonvalkoista Eko-ontelokudetta (ohjeessa käytetään ohuempaa Lilli -kudetta). Laiskuuksissani en kastellut kudetta ennen virkkausta, mutta virkkasin tarkoituksella hieman löysempää pesun aiheuttamaa kutistumista ajatellen.

Onkohan vika “käsialassani” vai ohjeen seuraamisessa, kun tuon yhtenäisen keskiosan ja reikäosan väliin tuleva reikäkerros ei asetu nätisti, tai siis niitä reikiä ei näy ollenkaan. Taisin tehdä lenkkeihin liian tiukat ketjusilmukat, mutta petrataan sitä sitten seuraavassa matossa.

virkattu matto

Ja matto on ihan tarkoituksella väärinpäin :)  Minusta se on pitsisemmän näköinen näin, ja reunan “terälehdetkin” asettuvat nätimmin.

Ainakin minulle virkkaaminen  saa aikaan jännityksiä selkään, erityisesti lapojen väliin, vaikka kuinka yrittäisin virkata ryhdikkäässä asennossa. Mutta sitten kun matto on valmis voi hyvillä mielin oikaista itsensä PIIKKImatolle. Toimii. Mieletön peli siis. Muistakaa käyttää niitä mattojanne, ei ne mihinkään ihmeisiin sieltä sängyn alta tai komeron nurkasta käsin pysty.

This entry was posted in Virkkaus. Bookmark the permalink.

14 Responses to Koukussa

 1. morso says:

  Hieno matto. Tää on toinen virkattu matto johon törmään blogeissa. Tämä malli miellyttää mun silmää enemmän kluin se edellinen. Pitääköhän nyt ruveta tähänkin hullutukseen. ;)

  Ja kannatan piikkimaton säännöllistä käyttöä. Puutarhaselkäkin vertyy, kun jaksaa vaan makailla siinä tarpeeksi usein.

 2. Aila says:

  Hieno matto, kertakaikkiaan!En ole ennen kuullutkaan tuollaisesta ontelokuteesta. Pitääkö tässä ihan ruveta nyt itsekin virkkaamaan… Minulla sama juttu selän kanssa ja piikkimatto kovassa käytössä. Toisaalta sain hyvän vinkin käyttää piikkimattoa jalkojen alla esim. silittäessä; toimii kuten vyöhyketerapeutti:)

 3. Reisku says:

  Hieno matto! Mukavaa lukea täältä taas uusia juttuja! Myös minä kaivoin viikko sitten oman piikkimattoni “kesätauon” jäljiltä tuolta kaapin perältä käyttöön. Sen päälle kun käy ennen nukkumaan menoa hetkeksi makaamaan, varsinkin jos on vielä tehnyt aiemmin samana päivänä kunnon lenkin, on hyvät unet taattu ja särkylääkkeet saa jättää lääkekaappiin. Usein käy vielä niin, että siihen piikkimatolle nukahdan. =) Oli sitten huuhaata tai ei, niin mulla ainakin vähentää niska- ja päänsärkyä ja lievittää samalla sitä stressiäkin. Suosittelen siis lämpimästä!

 4. zaro says:

  aivan ihana matto! itsekin tuota mallia katselin ja ajattelin sellaisen jossain vaiheessa tehdä

 5. Tellu says:

  Ihana! Sinä sitten osaat mitä vaan. Teidän kotiin tuollainen matto sopii kuin nenä päähän. Minä tyydyn tässä vaihessa ihastelemaan kukkamattoja blogeissa, mutta ehkä joskus uuteen kylppäriin sopisi.
  Minullakin on monta virkkaustoivetta, mutta aina siirrän aloitusta, kun koukku ei niin hyvin istu käteen. Luonnonvalkoista ontelokudetta olen hankkinut koreja varten. Modaan tulee todenn. jatkossa Marja Rautiaisen virkkaamat korimallit, hän näytti niiden virkkaamista kesäkuussa Kauhavan puukko- ja käsityfestareilla, mutta eivät jääneet mieleen parinkaan katsomiskerran jälkeen :)

 6. Minna says:

  Kaunis on! Keväällä oli puutarhamessuilla (!) myytävänä tuota kudetta tuon ohjeen kera, mutta jätin ostamatta, kun oli jo muutenkin kantamuksia ja Tyyne keikkui liinassa. Piti sitten hakea paikallisesta kaupasta seuraavalla viikolla, mutta vielä odottelen sitä viikkoa :D Mutta ihan varmasti joskus.

 7. risulintu says:

  Kiitos kommenteistanne.

  Tämä matto on makuuhuoneessa ja saanut seuraa kahdesta pienemmästä, eri mallilla tehdystä. Niitä en tähän kuitenkaan kuvaa, sillä apinoin niissä niitä tunnetumpia pitsimattoja.

  Kokeilin myös karkeasta villamattolangasta samaa, mutta siitä tuli ihan lötkö ja kesken jäi. Tosin siitä piti tulla vain kuusenalusmatto että kovaan käyttöön ei olisi tullut. Mietin, että mahtaako villamattolanka huopua? Täytyisi tehdä koetilkku ja nakata koneeseen. Pesukonevanutuksella matto napakoituisi kyllä mukavasti.

 8. Anonymous says:

  Kaunis matto! Harmi vaan kun nykyään kun poikkeaa blogissasi niin aina on jokin huonosti, kipeä tai muuten vaan… Jaksamista kuitenkin tulevaan syksyyn

 9. risulintu says:

  Kiitos kommentistasi “nimetön”. Koitan jatkossa kirjoitella enemmän positiivisista asioista :)

 10. Pajupirtti says:

  Voi kun olet ollut ahkerana. Moisen maton rustaaminen vaatii kyllä hermoa ja harteita. Onneksi piikkimatto auttaa. Tarvis oikein joskus kokeilla sitä.
  Sadepäivän vilkutukset täältä pirtin perältä.
  Kaisa

 11. risulintu says:

  Kiitos Kaisa. Ihmeen kevyesti tuon teki, vaikka kyllä tuon ja niiden pikkumattojen jälkeen kieltämättä vähän jumissa ollaan. Piikkimatto on kovassa käytössä. Kannattaa kokeilla. En oikein pitsiliinojen päälle isommin ymmärrä, mutta tämmöinen isomman mittakaavan liinanvirkkuu menettelee.

 12. sasu says:

  Hei tuo matto on TOSI hieno. Pitääköhän sitä ruveta virkkaamaan. Ihana olisi tuollainen valkoinen matto, vaan meillä se tuskin kovin kauaa olisi valkoinen. Pannaan harkintaan.

 13. risulintu says:

  Pitää Sasu, pitää :) Minäkin meinasin ensin ihan vitivalkoista, mutta kun sitä ei kaupassa ollut, otin luonnonvalkoista. Ihan hyvä valinta, ei ole ihan niin herkkä likaantumiselle. Kyllä silti tekee mieli joskus vielä kunnon valkoinenkin tehdä.

 14. Heidi says:

  On todella kaunis matto, meinaan alkaa samaan tytön huoneeseen vaaleanpunaisella versiolla :)