Talvimutinoita ja sammalnalle

Verstaallakin olen ollut, vaikka sinne meno ei olekaan viime viikkojen pakkasilla kamalasti houkutellut. Eikä sinne pääsykään ole aina ollut ihan helppoa. Oven lukko kun aika ajoin jäätynyt, eikä ole ollut lukkosulasta moksiskaan, mutta arvatkaapas mikä on auttanut paremmin? Otan yleensä verstaalle lämmintä mehua tai glögiä termosmukiin ja avot.. sitä kun kaatoi tilkkasen, niin johan aukesi lukkokin.

pulkka vie ja pulkka tuo

Kesällä on risuja ja valmiita töitä on näppärä kuljetella kottikärryillä, mutta ne ovat nyt talviteloilla ja kuljetukset hoituvat lasten pulkalla. Meillä on maassa hitunen lunta, mutta ei jäätä, joten potkukelkka odottaa vielä parempia ajokelejä.

Talventulo yllätti minutkin. Olin aivan varma, että kyllä tästä sää vielä leudoksi muuttuu ja saan otettua hieman lisää sammalta talteen. Mutta toisin kävi. Sammalvarasto on nyt käytetty loppuun, joten seuraavan kerran puotiin tulee sammaltöitä vasta sitten kun on kunnon plussakelit ja maa näkyvissä.

Sammalnalle ja heinänalle lounasseurana

Viimeisin isompi sammaltyö oli minulla tässä työpöydällä lounasseurana. Vieressä istuskelee kokonsa puolesta esikuvana toiminut heinänalle.

sammalnalle nojailee sinkkivatiin

Tällä sammalnallella on liikkuvat kädet ja jalat, mutta ei se varsinaisesti oikein seisoa jaksa. Silmissä on nyt tilapäisesti kissan vihreät viirusilmät kun muita ei laatikosta löytynyt. Täytyy hankkia ruskeat nappisilmät niin saadaan nalleherralle vähän lempeämpi katse.

Otetaan tähän nyt vielä yksi poseerauskuva nallesta ennenkuin se lähtee matkalle kohti uusia seikkailuja. Onkohan normaalia, että tulee pikkuisen haikea olo, kun täytyy päästää työnsä maailmalle?

sammalnalle ja koristeltu LED-kynttilä

Ja sitten on vielä se hankalampi osuus eli hinnoittelu. Tein nallea reilut kaksi ja puoli tuntia eli ihan hetkessä tällaista ei tehdä. Tai minä en ainakaan osaa tehdä. Enkä toisaalta usko, että asiakas haluaisi hutaisten tehtyä nallea ostaakaan, enkä minä sellaista suostu tekemään enkä varsinkaan myymään. Sammal materiaalina ei ole minusta miellettävissä ilmaiseksi, vaikka tämän nyt tuosta omasta pihasta keräsinkin. Eikä tätä lyhyttä mattomaista sammalta taitaisi olla edes kaupan.

Muuten nallen materiaalit eivät ole kovin kalliita, kanaverkkoa, pinnoitettua rautalankaa, sanomalehteä, muutama vanha nappi sekä muovisilmät. Suurin osa hinnasta koostuu siis pelkästä työstä. Hintaan pitää tietysti lisätä päälle se vähemmän mukava lisä, eli arvonlisävero (23%), ja tietenkin jonkinlainen kate kattamaan muita yritystoiminnan pakollisia menoja ja veroja. Eipä ihme, että nallellakin vähän silmät pyörii päässä kun omaa arvoaan miettii.

sammalnalle

Facebookin puolella olenkin jo kertonut, että marraskuussa puodissa asioineiden kesken arvottiin eilen 1.12.  sammalsydän ja sen voitti Riikka R. Palkinto on jo toimitettu voittajalle.

Jaa vielä yksi asia… joulu nimittäin. Olen pitänyt tätä blogia täällä wordpressillä kohta neljä vuotta ja halusin kokeilla miltä bloginpito Bloggerissa tuntuu, joten kokeilin. Ainakin joulublogin verran.

JOULU sammalkirjaimet

Eli postauksia voinee melko suurella varmuudella bongailla näin joulukuussa lähinnä sieltä. Tervetuloa kurkistamaan. Pääset blogiin alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

joulublogikuvake

Mukavaa joulunodotusta!

This entry was posted in Arkea ja kuulumisia, Sammal. Bookmark the permalink.

3 Responses to Talvimutinoita ja sammalnalle

 1. Nina says:

  Mukavastihan nuo aarteesi kulkevat pulkallakin paikasta toiseen.
  Voi että on suloinen tuo sammalnalle ja miten hienosti sille käykään tuo pitsinen rusetti.
  Vaikea varmasti hinnoitella, mutta arvonsa se on käsitöillä.
  Luopumisen vaikeutta ilman muuta tuntee, kun tekeleensä joutuu antamaan uuteen kotiin, mutta uskon, että hyviin koteihin pääsevät! :)

  Mukavaa Itsenäisyyspäivää!

 2. Pajupirtti says:

  Reino-heinänallelta tervehdys Risulinnun pesälle. Upea sammalhemmo siinä odottelee pääsyä uuteen kotiin.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää.
  Kaisa

 3. risulintu vielä says:

  Kiitos Nina ja Kaisa terveisistä. Sammalnalle sai vihdoin oikeat nallensilmät ja odottelee nyt punainen ruutunauha kaulassaan lähtöä.