Foliage pipot

Valmistuneita hommia olisi muutama, mutta kuvauspuoli ontuu nyt. Ja onhan joukossa jo sellaisiakin töitä, mitä ei voi ennen joulua näyttää. Toivottavasti tämä saamaton olotila jää hetkelliseksi, sillä tekemättömiä asioita on paljon. Rikon kuitenkin blogihiljaisuutta muutaman pikkuneulomuksen verran.

Aloitetaan vaikka uusimmasta Knittystä löytyneestä pipomallista.

Foliage pipo kasvivärjätystä Isoveli -langasta

 • Malli: Foliage -pipo pienellä muutoksella, paksumman langan ohje nro 1
 • Lanka: kasvivärjätty Isoveli
 • Puikot: nro 5 sukkapuikot ja pyöröt (resorissa nro 4½)
 • Kulutus: 40g

Tuosta tuli vähän niinkuin kaveri Branching out -huiville. Poikkesin hieman ohjeesta ja tein siinä olleen kahden kavennuksen hieman toisin (eli nostin kaksi ja neuloin yhden ja nostin neulomattomat neulotun yli), koska kyseinen tapa näytti minusta paksussa langassa paremmalta.

Foliage pipot Isoveljestä ja Samoksesta

Saman pipon neuloin heti perään lauhemman sään -versiona äklönvärisestä lilasta Samoksesta (oli varmaan joku todellinen ale-lankaostos) ihan samoin kuin toisenkin. Resorissa taisi olla kyllä nro 3½ pikkupyörö ja lankaa kului vain 30g. Lila ei todellakaan sovi minulle, joten tämä pääseee värikylpyyn heti kun saan samaan “pataan” myös kämmekkäät tai kaulahuivin/kaulurin. Kokeilin yhtä kauluria, mutta Samos ei taida olla paras lanka päänläpi pujotettavaan kauluriin, kun joustinneulos ei palaudu ollenkaan.

Tässä vielä yksi otos piposta päältäpäin:

Pipo päässä

Puolivuotiaalle sukulaistytölle koetin neuloa pikkuiset tumput. Täytyy sanoa, ettei noin ohut lanka ja metallipuikot (jotka kolisivat koko ajan lattialle) eivät ole minun juttu. Neulepinnasta tuli kovin myhkyräistä. Hieman paksumpaa lankaa minulle kiitos :) Sukatkin olen vielä luvannut, mutta taidan neuloa ne hieman paksummasta langasta, kun tuskin niitä kuitenkaan talvikaudella tulee ihoa vasten pidettyä.

Vauvan lapaset

 • Malli: omasta päästä
 • Lanka: ruskea Novitan Bambu ja vaaleanpunainen Novitan Bambino
 • Puikot: nro 3 sukkapuikot ja 3 virkkuukoukku reunukseen
This entry was posted in Neulonta. Bookmark the permalink.

5 Responses to Foliage pipot

 1. Johanna says:

  Kivat pipot!

 2. Ihania neulomuksia! Sinä alat olla jo mestari myös lankojen ja puikkojen kanssa.

 3. Päivi says:

  Vastavierailulla, kiitos kommentista. Hyvin pysyvät tossut jalassa, ainakin mitä itse pikaisesti testasin. Ja kaupaksi menivät! Kaunis malli tuossa pipossa ja nuo sinun sammakot… meidän neiti ihastui oitis (samoin äiti) nähdessään, taitaapa tulla toteutuslistalle…

 4. Minna says:

  Kivan näköinen pipo! Tuo sinun itse värjäämäsi lanka on kauniin väristä. Minulta jäi tuo kasvivärjäyskokeilu tältä syksyltä väliin. Mutta onhan noita tuleviakin vuosia :O)

  Kyllä mulla on ajatus pitää kertakäyttövaippoja kaapissa hätävarana juuri sen takia kun en yhtään tiedä miten tuo kestovaippajuttu alkaa sujumaan. Toisaalta – mulla ei ole ollenkaan kokemusta vaipan vaihtamisesta, joten en osaa yhtään etukäteen tietää miten iso tai pieni työ siinä on. Ja jos heti aloitan kestovaipoilla en osaa edelleenkään tietää mitä se olisi kertakäyttövaippojen kanssa. Katsotaan nyt miten käy :O) Aika enteelliseltä kuulostaa se, ettet ole vielä vienyt kirpparille vauvanvaatteita ;O)

  Mäkin siis haaveilen saavani sen rautaisen ovimaton joululahjaksi vaikka meillä jo yksi on. Sillä on sellanen hassu tarina, että se on ostettu Saksasta kun oltiin siellä automatkalla muutama vuosi sitten. Mies väittää, että auton jotkut takaripustukset hajosivat sen rautamaton takia. Minä väitän taas, että ne kaksi Tsekistä ostettua olutlaatikkoa olivat syynä auton hajoamiseen :D

 5. Hallatar says:

  Suloiset tumpit!
  (meilläpäin kintaita noin kutsutaan… )
  Ja nuo pitsineuleetkin ovat taitavia.
  Miten sää osaat mitä vaan?
  Käsitöitä, askartelua…
  Ihania taitoja! =)