Nukkumatin kranssi

Tänä vuonna mummolan korkealle pihlajaan kipuavat humalat tuottivat uskomattoman paljon ja isoja “käpyjä” eli oikeammin emitähkiä, mutta käytän tässä postauksessa näistä nyt tuota käpy -termiä.

Humalaa “käpyineen”

Ihan Itse -foorumilla keskusteltiin taannoin näistä kävyistä ja kyseltiin kokemuksia niiden koristekäytöstä. Kokemuksia ei oikein löytynyt, joten täytyihän tätä kokeilla.

Kävyt olivat kerättäessä vihreitä, mutta hieman jo kellertäväksi muuttuneita. Muutama käpy ulkoilmaan ja osa kuistille. Ulkoilmassa olevat muutuivat ruskeiksi, mutta sisällä kuivuneissa ruskettumista tapahtui paljon vähemmän. Tässä kranssikokeilussa käytin noita jälkimmäisiä.

Yksityiskohta humalakranssista

Kävyt ovat kuivina todella herkkää materiaalia ja tätäkin tehdessä oli lattialla melkoinen siivo irronneista käpysuomuista, varsinkin kun tekele kerran lipesi kädestä ja pääsi putoamaan. Pyöreäksi kranssiksi kävyt olisi ehkä hieman helpommin saanut kiinnitettyä, mutta piti taas temppuilla tuon lempimuotoni kanssa. Kävyt kiinnitin kahden, kolmen nipuissa hellin sormin kukkateipillä rautalankapohjaan.

Kranssista ei tullut kyllä kovin hääppöistä, eikä se juurikaan koskettelua kestä. Tulipa kuitenkin testattua se, että kyllä käpyjä voi kransseihin ja muihin koriseisiin käyttää, kunhan tekee sen “silkkihansikkain”. Kranssi olisi ehkä onnistunut hieman paremmin heti kerätyistä “kävyistä” tehtynä, mutta se jääköön myöhempien kesien hommaksi.

Humalaahan on käytetty ja käytetään vieläkin rohdoskasvina, jonka toivotaan edesauttavan rentoutumista ja nukahtamista. Toivottavasti tämä, hieman muotopuoli kranssinikin toimisi sängynpäädyssä nukkumatin houkuttelijana.

Humalakranssi

This entry was posted in Kodin koristeet, Luonnonmateriaalit. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nukkumatin kranssi

  1. Pia says:

    Tämäkin kranssi on kaunis, samoin kuin aikaisemmin esittelemäsi hortensiakranssi.

  2. Hilu says:

    Aivan ihania töitä täällä ja uudessa blogissasi. Ihastuin vanhassa blogissa olevaan sammal kissaan, kissaihminen huomaa aina kissat :) Mikä sinulla on pohjana siinnä? Yleensäkkin käytätkö tuotta verkkoa pohjana ja millä saat sammaleen pysymään siinnä kiinni, rautalangalla?

  3. risulintu says:

    Verkkoa käytän useimmiten. Ensin sidoin sammaleen rautalangalla, mutta pienemmissä olen yrittänyt nyt käyttää ompelulankaa.