Punaiset kranssit

Jatketaan punaista -teemaa vielä parin kranssikokeilun verran. Ensin kurttulehtiruusun kiulukoista rautalankakehikkoon pujottelemalla tehty kranssi. Pujottelu oli vaikeaa osin liian jäykän rautalangan takia ja toiseksi siksi, että raa’oilta näyttäneet kiulukat tahtoivat musertua käsiin.

Ruusunmarjasydän

Ja päivän toinen punainen on aronian lehtinipuista tehty kokeilukranssi.

Aronianlehtisydän

Huomaatko värieron kranssissa? Tein kranssia illalla ja lehdet loppuivat. Seuraavana päivänä jatkoin. Edellisenä päivänä samanvärisistä lehdistä tehty osuus oli tummunut ikävästi ja lehdet olivat muuttuneet ruskeammiksi.

Aronianlehtiä

Saman ilmiön havaitsin taannoin puhelinluettelon väliin kuivumaan laittamistani tammen lehdistä. Turhaan tuli valikoitua nätin näköiset oranssinkirjavat lehdet, sillä niistä oli kaikista tullut tylsän ruskeita.

Onkohan siis niin, että puusta jo pudonnut lehti on ikäänkuin ohjelmoitu tuhoamaan itsensä eikä “pilaantumisprosessia” voi pysäyttää lehteä kuivaamalla? Vai auttaisiko jokin muu käsittely? Pikakuivaus? Pafafiini? En tiedä, mutta jos sinä tiedät niin kerro minullekin. Harmittaa kun noin kauniin punaiset lehdet muuttuvat alle päivässä ihan ruskeiksi.

This entry was posted in Kodin koristeet, Luonnonmateriaalit. Bookmark the permalink.

15 Responses to Punaiset kranssit

 1. pikkumyy says:

  Onpa todella kauniita kransseja.

 2. Johanna says:

  Aivan ihania kransseja!

 3. Inkivääri says:

  Kauniita kransseja olet taas rakennellut. Mielestäni sen lehtien värin saisi säilymään niin, että laittaa oksat maljakkoon, jossa on veden seassa glyseriinia. En nyt tietysti suhteita muista, mutta löytyisikö netisät ohjetta…

 4. Tuon glyserinijutun muistan kyllä, mutta nämä lehdet oli jo oksasta pudonneet tai putosivat oksaa koskiessa. Nyt on kyllä muutenkin outo syksy (kosteus?), sillä esim. haavanlehdet ovat kaikki täälläpäin ihan laikkuisia, enkä yhtään oranssia lehteä ole edes nähnyt. Olisin noitakin kerännyt yhtä kokeilua varten, mutta eipä nyt tarvitse vaivautua.

 5. Kaisuli says:

  Hei Risis,
  Pitkästä aikaa. Aivan silmä ja mieli lepää tossa ruusunkiulukka-kranssissa.Olen muuten huomannut saman kuin sinäkin. Missä kaunis ruska tänä vuonna?! Liekö liika vesi tehnyt tepposensa?
  Keksisitkö mitään kivaa männynkäpyjen suomuista? Meillä kun Tiku ja Taku nakertelee käpyjä turhan tiuhaa tahtia. Sit sitä suljua on rappusilla, nurmikolla, sisällä ja joka paikassa.
  Haastetaan kaikki lukijat ideoimaan “suljuideatalkoisiin”

 6. Männynkäpysuomuista saisi kivan katon menninkäisen taloon. Ja Ihan Itsen keskusteluissa joku mainitsi jossain lehdessä olleen ohjeen kranssin tekoon, niin että suomut liimataan styroksipohjaan. Aika työläs, mutta jos teillä siellä kurret tekevät homman niin kannattaa kokeilla. Minä puolestani ajattelin haravoida pihasta hieman männynneulasia ja koettaa niistä jotain. Eipä liene ihan vaikeaa arvata mitä niistä voisi tehdä :)

 7. Minna says:

  Kivan näköisiä kransseja. Luonnon tarpeista tehdyt ovat niin kivan näköisiä :O)

  Siitä Nightwishin levystä: kyllä se mun mielestä hyvä on ja laulajavaihdoskin on ihan onnistunut. Muutama biisi levyllä kuulosti heti tosi hyvältä ja muutama ihan surkealta. Mutta ne surkealtakin kuulostavat alkoivat parin kuuntelukerran jälkeen olla hyviä. Että kannatti ostaa :O) Pidin kyllä levystä. Mulla tällä hetkellä kuuntelua rajoittaa se kun toinen kissa on ottanut unipaikakseen sohvan kaiuttimen vieressä. En sitten millään raaski huudattaa jos killi on ehtinyt siihen jo unille. Kohtahan meillä sitten on muita rajoituksia musiikin kuuntelussa.

 8. Heli says:

  Kauniita, ihanat värit (värieroista huolimatta);)

 9. Klemmari2 says:

  Upeita kransseja olet taa tehnyt!

 10. Tinde says:

  hienoja kransseja! taas kerran!
  Mikä sinulla on pohjana tuossa sydämen muotoisessa? Ihanko vaan rautalanka vai jotain muuta?
  Minua on jo kauan houkuttanut kokeilla pihlajan marjojen upostus glyseriiniä..mutta en ole ihan varma miten homma toimii joten olen aina vaan siirtänyt sitä. Kerran jopa hankin sitä glyseriiniä mutta pidemmälle en ole päässyt ja nyt se ainekin on ehtinyt hukkua…

 11. Molemmissa on pohjana rautalankasydän. Ruusunmarjakranssissa rikkoontuneesta riisipaperivarjostimesta otettua ohutta, mutta erittäin jäykkää lankaa.

 12. Punatukka says:

  Rauhallisen tyylikkään upeita kransseja ja iloa silmille! Kyllä luonnonmateriaaleista syntyy kaikkein kauneimmat jutut!

 13. taikeri says:

  Kaunista ja yksinkertaista.

 14. Johanna says:

  Hei, se vaaleanpunainen lanka tossuissani oli hahtuvaa. Vahingossa unohdin kirjata sen ylös.

 15. Hannele says:

  Siis niin upee tuo ympyrävillatakki!!!! IHANA!!!!