Maistuisiko porkkana?

Huopaporkkanoita

Vatsaflunssa kävi viime viikolla läpi koko perheen, ja jätti vielä kaupanpäälle nuhan ja väsymyksen. Ikkunan takana näkyvä harmaus ei juuri houkuta ulkoilemaan kuin pakon edessä.

Iltaisin, kun pimeys kietoutuu talon ympärille, tekee mieli sytyttää kaakeliuuniin tuli ja käpertyä kutimen tai ristikon kanssa sohvalle. Ja jos lasten mentyä nukkumaan tekee mieli oikein nautiskella ja herkutella, otan lasin punaviiniä, pari palaa suklaata ja laitan musiikkia soimaan.

Nautintoaineita

Miten sinä nautiskelet syysilloista käsitöiden tekemisen lisäksi? Kerro se minulle tämän viikon (vko 43) aikana, niin hyvällä tuurilla postilaatikkoosi kolahtaa ensi kuussa jotain pientä piristystä.

This entry was posted in Arpajaiset. Bookmark the permalink.

43 Responses to Maistuisiko porkkana?

 1. Pia says:

  Käsitöiden teon lisäksi nautin illoistani kynttilöitä sytytellen, ja mukavaa kirjaa lukien. Ja joskun nautiskelen myös lasillisella punaviiniä. Myös kävelylenkki mieheni kanssa raikkaassa syysillassa on nautinto.

 2. Sassa says:

  Minä laitan verhot kiinni jo aikaisin, kiipeän sänkyyn lukemaan hyvää kirjaa suklaapatukan kanssa tai käperryn sohvalle katsomaan hyvää leffaa. (kun ei ole makkarissa telkkua)
  Kirjan kanssa jotain taustamusiikkia, leffan kanssa sipsiä tms.

 3. Inkivääri says:

  Minä sytyttelen pimeinä syysiltoina kynttilät ja käperryn viltin sisään sohvannurkkaan usein seuranani jokin puutarha- tai käsityölehti tai kirja samoista aiheista.

 4. möhönasu says:

  Laitan takkaan valkean, tuikut tuikkimaan ja kruununa lasi punaviiniä :)

 5. tuijam says:

  täällä nautiskellaan myös lasillisesta tai parista punaviiniä lasten hiljennyttyä unille, siis lähinnä viikonloppuisin tuo punkku. =) Yleensä selaan blogeja läpi ja katselen uusia malleja tai selaan käsityölehtiä tai kirjoja, hiplaan lankoja tai ennenkaikkea neulon.

 6. Lissu says:

  Kun lapset on saatu nukkumaan, nautin hiljaisuudesta, kuulee omat ajatuksetkin :) Syön vähän suklaata ja selailen jotain ihanaa sisustuskirjaa ja suunnittelen, miten muutan omaa kotia. Haaveillessani takkatulesta, sytytän pari kynttilää ja ehkä käperryn oman kullan kainaloon…

 7. Tiitsa says:

  Takan ja uunin puutteessa palaa yksi kynttilä, se syttyy joka ilta kun hommat on tehty ja valot sammutettu. Istun hetken koiraa rapsutellen, kuuntelen hiljaisuutta (mikäli kukaan ei möykkää rapussa) ja katselen kynttilän liekkiä.
  Viikonloppuun tai erityisen syyn vuoksi, lisään vielä joko lasin konjakkia tai viiniä.

 8. anne-maria says:

  Suklaata. Koko levy yksin. jos oikein väsyttää en jaksa lukea, selailen vain lehtiä ja ruoka-/sisustuskirjoja. Ja tietysti luen blogeja!

 9. leena says:

  Samoilla linjoilla ollaan täälläkin kuinka ollakaan ;) …… ….punaviiniä ( merlot), suklaata, hyvä leffa, lukuisat kynttilätuikut ja-lyhdyt ulkona ikkunalaudalla antaen ihana tunnelmaa sisälle,
  kolme kissaa kainalossa tai jaloissa (karvaisten lasten takia sisällä kynttilöiden polttaminen toosi vaarallista), mieskin jossain siinä välissä, lisäksi vielä neuletyö kädessä tai ainakin pöydällä = täydellinen nautinto…

 10. Katja says:

  Vasullinen valmiiksi hankittuja, mahdollisia joululahjoja sohvan vierellä. Niitä katselen ja mietin mitä antaisin kenellekin ja kuinka sen paketoisin ja mitä kauniita sanoja korttiin kirjoittaisin… Korttien näpertelyä…kynttilänvaloa….lapsien unituhinaa….syyssade pieksää ikkunaan….takkatuli loimuaa…

 11. tiinaf says:

  Reipas kävelylenkki syksyisessä säässä, takkatulen ihmettelemistä, hetki omaa aikaa lasten nukahdettua…ja muuttolaatikoiden purkamista :-)

 12. Nesse says:

  Kynttilänvaloa, villapeitto, hyvä kirja ja kupillinen teetä!

  Tai hämäränkävely perheen kanssa… Ihmetellen väriloistoa, etsiskellen tammenterhoja, nautiskellen raikkaudesta…

  Syksy on vuodenajoista paras!

 13. Tiivi says:

  Nostan jalat ylös.

 14. Minna says:

  Kynttilät, hyvä toimintaleffa, jotain hyvää syötävää ja jälkiruoaksi tietenkin suklaata :O)

 15. Tinde says:

  Hehku glögijuoma ja suklaa sohvalla löhöten. Vielä jos on hyvä lehti (esim. sisustus tai käsityö) kädessä josta voi katsella vain kuvia. Syksyssä on kyllä puolensa, sateella ja viimalla voi “rentoutumista” tehdä vaikka joka ilta.

 16. Ilosilmukka says:

  Suklaata, telkku (äänet niin pienellään, että justiin kuulee) ja se ihana rauha ja hiljaisuus, kun lapset ja mies ovat menneet nukkumaan. Ja tietysti käsityö, yleensä kutile, niin, ja jakkara jalkojen alle ja torkkupeitto ympärille. Tämä resepti toimii ja on ahkerassa käytössä ympäri vuoden ;)

 17. Anne K-R says:

  Ihanaan syksyiseen iltaan kuuluvat kynttilänvalo, hiljaisuus ja unissaan tuhisevien koirien tuoksu.

 18. mennahuu says:

  Hyvin homogeenistä joukkoa olemme: villasukat jalkaan (oikeastaan minulla on aina villasukat), hyvä elokuva, kynttilä ja pieni työvalo neuleelle. Viereen lasi punaviiniä (shiraz). Ja suklaata. Joulun jälkeen vasta on aikaa ryhtyä lukemaan.

 19. Liimanäppi says:

  Yksi tapa rentoutua on vetää paksut villasukat jalkaan, hiippailla kellariin askarteluhuoneeseen ja alkaa väkertää jotain pienenpientä askarteluhommaa. Siinä ei kyllä ajankulua huomaa ollenkaan ja saa kyllä ajatukset irti kaikesta muusta. Toinen hyvä tapa rentoutua illalla lasten hiljennyttyä huoneisiinsa on kaivautua viltin alle sohvalle miehen viekkuun ja katsella jotain kivaa tv:stä. Tähän vaihtoehtoon sopii hyvin kynttilänvalo ja joskus myös se suklaa. Arki-iltaisin tahtoo vaan käydä niin, että sohvahetki jää lyhykäiseksi, kun uni vie voiton.

 20. Suolaaja says:

  Kuumaa anopin tekemää mustaherukkamehua, radio päälle, jalat ylös ja sitten joko suunnittelen, unelmoin tai virkkailen.

 21. Tinde says:

  no eipä minulla ole edellisiin lisätä yhtään mitään. Se on juuri nuo; herkut ja kynttilät, sohva ja viltti, mies ja koira ja jne. jne. ihan sama resepti kuin muillakin. Ja kyllähän se toimii, vaikka jossain vaiheessa se pimeys alkaakin kyllästyttämään. Minulla on muuten ihan presiis samanlaisissa astioissa herkut kuin sinulla (lasi ja lautanen samaa merkkiä) -ainoastaan tuo levy on soittimessa eri jos minä saan päättää. Pibu & Sunshine tykkää Nightwishistä, minä en niinkään. Mutta jos suklaata ja viiniä on tarpeeksi niin kuuntelen sitäkin.
  Hauskaa syksyä sinne!
  Tinde
  ps. tuo blogisi uusi raitakuosi taustalla on hauska piristys.

 22. Syksyssä on tunnelmaa says:

  Lauri Tähkän Pauhaava sydän soimaan ja mukillinen vihreää vaniljateetä. Siinä tämän hetken ratto syysiltana.

 23. Tea says:

  Punaviinilasillinen ja ihanaa vuohenjuustopiirakkaa niin kyllä rentouttaa. Arki-iltoina ihanaa marjateeta tai mustaherukka mehua ja pipareita… Kynttilöitä ikkunalaudoille, jalat rahille ja antaa suunnitelmille siivet… paperia ja kynä käteen niin muistaa vielä myöhemmin mitä on suunnitellu.

 24. Lintsi says:

  Mukillinen lämmintä kaakaota, villasukat, kynttilä ja hyvä kirja! Nämä kuuluvat pimeneviin syysiltoihin. Nyt vaan meidän pieni poika tulee ja kaataa kaakaon lattialle, polttaa kätensä kynttilässä, repii sivuja kirjasta ja vielä puree villasukan peittämää varvasta! Siitä huolimatta syksy on mun lempparivuodenaika! Siinä on pehmeää ja rauhoittavaa tunnelmaa.

 25. Kesän lapsi says:

  Minä olen myös kynttilä ihmisiä. Lasten mentyä nukkumaan katselen tv´stä “hömppäsarjoja” kynttilänvalossa ja kudon. Kahtena iltana viikossa mulla on lupa napostella suklaata. Muuten tykkään juoda jotakin lämmintä; kahvia tai kaakaota ja nauttia vaan hiljaisuudesta. Usein laitan takkaan tulen (samalla lämmitän kodin).

 26. mari says:

  Iltojen pimentyessä on taas lasten kanssa innostuttu pelaamaan enemmän lautapelejä…siinä ne illat mukavasti vierähtää. Ja muksujen unille käynnin jälkeen maistuu myös täällä silloin tällöin punaviini ja suklaa ;)

 27. lapinakka says:

  Alkuillasta ihana on kaikessa rauhassa surffailla netissä, selailla toisten aikaansaannoksia ja lukea näitä positiivisia juttuja…vähän myöhemmin mutta kuitenkin joka ilta saunalämpiää ja nyt kun on saunassa uudet tunnelmavalot niin saunominen on myös nautinto. Valoa on riittävästi mutta mikään lamppu ei kiilu silmiin, kiukaanpäällä saviriekko “lirittää”vettä kiukaalle. Ihanaa!

 28. Ninni says:

  Kun päivän työt on kylminä ja kuulaina syysiltoina päätetty hämärän tultua, meillä lämmitetään sauna. Usein lauteille kynttilöitä ja mukiin sitä glögiä. Kiuluun pari tippaa terva-hunajaa. Leippoisaa jutustelua aiheesta ja vierestä armaan kanssa.

  Aah! Ihanaa, raukeaa lämpö- ja vierihoitoa pitkän päivän jälkeen! :)

 29. sarita says:

  Katselen telkkarista sarjoja tai sitten lueskelen hyvää kirjaa. Jos oikein haluan hermoja lepuuttaa lähden koiran kanssa lenkille.

 30. Anne says:

  Kynttilöitä ja illallinen kera hyvän viinin tai leffa-ilta miehen kanssa lasten mentyä nukumaan.

 31. Tuija says:

  Kovin ovat minun nautintoni edellisten kaltaisia; kun on ensin lenkitellyt koiran, on ihana tulla takkatulen lämpöön telkkarin ääreen neulomaan. Kynttilät kuuluvat myös jokaiseen iltaan ja herkuttelutkin…
  Ihan luksusta on kun saunan jälkeen teen jalkahoidon itselleni, pukeudun flanellipyjamaan ja villasukkiin ja nautiskelen noista edellisistä!

 32. Kaisuli says:

  Metsässä samoilun lisäksi tunnelmoin omalla pihalla. Pieni
  lyhty kynttilöineen valaisee puutarhan hämyistä nurkkaa
  heinäseipäiden katveessa.Laitan tiiliskivigrilliin isommat tulet, haen fliissiviltin harteille ja lämpöisen peffanalusen koivupenkille ja katselen tulen loimotusta ukkokullan kanssa.AAh mikä sen ihanampaa.Nautiskellaan syksystä.

 33. marja says:

  suklaata ja hyvä kirja. Sitten peiton alle lueskelemaan

 34. risulintu sannan puolesta says:

  Vieraskirjan kautta yksityisviestinä saapunut kommentti.

 35. Huopamamma says:

  Käperryn sohvannurkkaan katsomaan telkkaria tai luen kirjaa.Takkatuli lämmittää ihanasti ja siihen voi nukahtaa hetkeksi.

 36. Mirva says:

  Minä laitan kynttilöihin tulet ja istahdan sohvalle hyvän lehden tai kirjan kanssa. Toisinaan käyn pienellä lenkillä katuvalojen loisteessa ja sen jälkeen menen puusaunan löylyihin.

 37. wiiks says:

  Kynttilä palamaan, suklaateetä kolossaalisen kokoiseen kuppiin ja hyvä kirja lukusiksi. Hiljaista, rauhallista, mukavaa vaihtelua normaaliin hälinään ;)

 38. Tiina says:

  Hei Risulintu! Kivaa, kun eksyit blogiini! Mä oon käynyt kurkkimassa myös silloin tällöin sun blogia, myös sitä ekaa blogia, olet tosi taitava :). “Vadelmahiippalakkiin” meni lankaa 60 g, joten yksi kerä riittää hyvin.

 39. Jaana says:

  Kynttilöitä runsaasti ympärille, kulta kainaloon ja leffa pyörimään.
  Vaihtoehtoisesti vällyjen väliin hyvää kirjaa lukemaan teekupin kera tai ulos lenkille ja mp3-soittimeen sopivaa musiikkia (kuinka ollakkaan minullakin sinne usein valikoituu Nightwish!). Ja suklaa on tietysti kruunaa kaiken.

 40. Marielisa says:

  Samoilla linjoilla muiden kanssa täälläkin päin ollaan, eli useimmiten istahdan uutukaiseen laiskanlinnaani oloasussa, villasukat jalassa ja viltin mutkaan kääriytyen. Kynttilöitä palaa sekä sisällä että ulkona, kupissa höyryää vaniljateetä ja käsissä on useimmiten sisustuslehti tai -kirja…nyt alkaa jo kohta tosin olla joululehtien ja glögin aika käsillä, muttei ihan vielä…pitää malttaa vielä hetki.
  Kerran viikossa pyrin tekemään itselleni jalkahoidon ja suklaata sallin itselleni toisinaan (kuten nyt, kun flunssan kourissa ollessa tuli otettua päivällä reippaat päiväunet, joka kostautuu nyt yöllä sitten valvomisena! No, kohtahan sitä voi tässä alkaa jo kelloja siirtelemään talviaikaan…)
  Näin pimeän aikaan kuvioihini astuu myös joku hyvä kirja, jota luen sängyssä luvun tai pari ennen nukkumaanmenoa.
  Ihanaa aikaa tämä syksy – saa hyvällä omallatunnolla vain olla ja ladata akkuja tulevaan joulunaluskauteen, joka tuo mukanaan taas omat, ihanaiset puuhansa ;)

 41. millam says:

  Tee ja jokin pieni syötävä on hemmottelua parhainmillaan :)

 42. Sesile says:

  Paras tapa rentoutua on se, että oikaisen itseni sohvalle, heitän jalat Huru-ukon syliin ja hän hieroo niitä. Siinä ei tarvitse kauan kelliä, kun silmät menevät väkisinkin kiinni :o)

 43. Pipsafi says:

  Kynttilä tai pari palamaan. Hyvä levy taustalle soimaan,silmät kiinni “löhö”tuolissa ja muistelemaan / uneksimaan unkarin lämmöstä,ystävistä ja eläke-kodistamme jonne kaipaamme piiiitkän talvi ajan.Lasillinen Tokajia helpottaa ikävää. Ikävä ei onneksi ole suruntäyteistä vaan odotuksellista.