Edullinen postituskuori

Kaikki postipaketteja ja maksikirjeitä lähettäneet tietävät kuinka paljon tuo lysti maksaa. Siksi moni muukin kuin minä yrittänee pakata lähettämänsä tavarat alle kolmen sentin paksuiseksi kirjeeksi. Tässä yksi kierrätyskonsti:

Otetaan alle kolmen sentin paksuinen pakkaus…

Avataan kaikki liimatut saumat varovasti

Liimaa tai teippaa kaikki saumat paitsi suuaukko takaisin kiinni.

Viitseliäs liimaa saumat huomaamattomasti kiinni, mutta kiireisempi teippaa ne pakkausteipillä. Rasian voi koristella vaikka toisella paperilla päällystämällä, piirtämällä, tarroilla, decoupagella, sabluunan kanssa jne. Jätä kuitenkin osoitetiedoille riittävä koristelematon tila.

Tutustuthan myös rasiaa tehdessäsi kirjeen minimi ja maksimimittoihin, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Postittelemisiin!

This entry was posted in Kierrätysaskartelu, Vinkit ja niksit. Bookmark the permalink.

15 Responses to Edullinen postituskuori

 1. Hilpi says:

  Tämähän on näppärä idea. Joskus olen puuropaketista väsännyt postikuoren suuremmalle paketille, mutta en ole hoksannut käyttää näin pieniä laatikoita samaan. Niin ja enminä keksinyt tuunatan sitä laatikkoani kääntämällä siistin puolen päälle päin. Ehkä ensi kerralla :)

 2. pikkumyy says:

  näppärä idea! täytyy kokeilla.

 3. Marika V says:

  Empä oo tuota tullu koskaan ajatelleekskaan.

 4. Inkivääri says:

  Kätevää ja viitseliästä se vielä kääntääkin! Minä juuri ostin kirkkaanpunaista monistuspaperia, josta teen kirjekuoret joulukorteille. Mallini on kyllä niin yksinkertainen ettei siitä ole edes niksiksi, niittaan päät yhteen ja koristelen jouluisilla tarroilla;)

 5. Sesile says:

  Onpa hyvä idea.Kiitos. Kyllä se niin on, että parhaat ideat on yksinkertaisia.

 6. MarLi says:

  Laiska liimaa noihin vaan valkoisen tarran johon kirjoittaa osoiteen :)
  Mutta nättiä noista kyl saa jos viitsii kääntää ja koristella!

 7. Sari says:

  Olipas hauska niksi =) En ole koskaan ajatellut, että voisi kääntää pakkaukset, niin tulisi kauniimpia. Taidan hyödyntää vinkkiä ensi kerralla joululahjoja kaiken maailman muropaketteihin survoessani.

 8. Kaksonen says:

  Todella hyvä idea!! Kaikkea sinä tuletkin ajatelleeksi. Varmaan mikä tahansa pakkaus käy, kunhan pienentää mitat sopiviksi.

 9. risulintu says:

  Noissa Blåbandin paketeissa on valmiiksi hyvät mitat. Knorrin paketit taitavat olla yli kolme senttiä paksuja, että ei mene enää pienentämättä kirjepostina.

  Ja jos pakettiin tuntuu pakkaamisen jälkeen jäävän hieman ilmaa, niin se täyttää kirjeen mitat jos se menee kuitenkin painettaessa kasaan alle tuon kolmen sentin. Postissa tuota testataan laittamalla pakkaus sellaisen sabluunan läpi ja jos menee siitä niin se on kirje. Monesti on kyllä käynyt niinkin, että postivirkailija on automaattisesti laittamassa sitä maksikirjeeksi eli omalla tarkkaavaisuudella voi säästää monta euroa.

 10. Outi says:

  Aivan loistava idea. Tuntuu, että sitä jätettä nykyään tulee niin paljon. Aina parempi, jos keksii jotain hyödyllistä käyttöä kaikelle mahdolliselle. Oma mielikuvitus vaan ei aina riitä tai sitten ei vaan tajua, että jotain voi käyttää hyödyksi. Kiitos!

 11. tonttumuori says:

  Käypä kurkkaamassa blogissani.Sinua on onneter suosinut.

 12. Tinde says:

  Moi,
  juuri mm. tällästen ideoitten takia olen ihastunut tähän blogimaailmaan. Huippuideoiden jakaminen on mahdollista – helposti. Tuo on tosi hyvä idea! Yritän itsekkin aina keksiä uusiokäyttöä jätteille, mutta joskus fiksu kierrätys vaatii liikaa luovuutta…

 13. liisa says:

  Kiitos hyvästä idiksestä!

 14. inkeri says:

  Olen uusiokäyttänyt kirjakerhojen laatikoita. Ne ovat just sen alle kolme cm ja niitä voi leikellä sopivan mittaisiksi.

 15. Tirsu says:

  Kiitos loistavasta vinkistä! Itse postitan paljon kaikenlaisia juttuja ja väsännyt paketteja mistä milloinkin. Tuo ei ole tullut mieleenikään. Tästä lähtien siis kuivaelintarvikkeiden pakkaukset talteen.