Inspiroivaa Uutta Vuotta 2008!

Mainitsin viime postauksessa, että sain muutaman käsityöaiheisen lahjan. Toinen, ja isompi niistä, on uusi kaverini eli Veritas 9000A5 ompelukone. Hieman olen jo sitä testaillutkin ja oikein mukavalta kaverilta tuntuu. Osiakin on niin, että mitähän niillä kaikilla oikein tehdään  :) Viimeistelin koneella mm. nuo keskeneräisiksi jääneet joulusukat, joiden piti alunperin esiintyä joulukalenterissa.

Nukkumatin unisukkaTämän vaalean sukan (klikkaa kuva isommaksi) rooli kuitenkin muuttui viime metreillä joulusukasta Nukkumatin unisukaksi, sillä täytin sukat varren humalan “kävyillä”. Jalkaosassa on pelkkää vanua. Umpeenompelun jälkeen lisäsin varteen vielä sekalaisen kokoelman nappeja sydämen muotoa mukaillen ja kulkusen kippurakärkeen. Sukka pääsi makuuhuoneeseen sängyn viereen roikkumaan. Josko siinä olisi myös sellainen taika, että se saisi unirytmini normalisoitua. Se kun muistuttaa nykyisin lähinnä puolikasta yövuoroa ;)

Yksityiskohta joulusukastaToinen, hieman erimallinen sukka sai koristeekseen huopatähden, mihin tuon uuden kaverini kanssa konekirjaitiin jouluiset notulit (klikkaa kuva isommaksi). Alaosan sukasta täytin vanulla ja loppupään erotin tikkauksella mahdollista täyttöä varten. Kuvassa sukka on keittiössä taustanaan meille tulleet joulukortit. Tänä vuonna tuli muuten ilahduttavan monta itsetehtyä korttia :) Meiltä lähteneet kortit näet klikkaamalla tästä. Saunallisiin talouksiin lähti kortin mukana myös saunatuoksupussi ohjeineen.

Joulusukka ja vuoden 2007 saapuneet joulukortit

Toinen lahja oli kuvan käsityökirja, josta aion heti ranteen tervehdyttyä toteuttaa jonkin mallin (lahjaksi sille pienelle tontulle, jolta kirjan sain).

Kirjalahja

Ja ainiin, ehdin minä sentään pari lahjaa itsekin neuloa ja virkata ennen neulontastoppia. Paljon enemmän piti tehdä, mutta eihän ne langat onneksi tuolla komerossa heti pilaantumaan ala. Vaaleanpunainen pikkuprinsessan läppäpipo on virkattu Bambinosta ja akryylilangasta oman mielen mukaisesti, koristeena heijastinkangasta ja helmiä. Ja tämä toinen neule ei varmaan isompia esittelyjä kaipaa, sen verran paljon näitä blogeissa näkyy. Tässä BO on toteutettu kerästä Novitan Rose Mohairia 3½ mm puikoilla. Mitat jäi ottamatta.

Prinsessapipo Branching out

Nyt täytyisi vääntäytyä hetkeksi ulos ja peräkärryn (=risuvarasto) luokse tekemään yksi kranssi vuodenvaihteen kunniaksi. Pidemmittä puheitta..

Hyvää uutta vuotta 2008!

This entry was posted in Kodin koristeet, Kortit, Neulonta, Ompelu, Virkkaus, Yleinen. Bookmark the permalink.

10 Responses to Inspiroivaa Uutta Vuotta 2008!

 1. Inkivääri says:

  Oikein mukavaa ja antoisaa vuotta 2008 Risulinnun pesän väelle!

 2. Johanna says:

  Hyvää uutta vuotta!

 3. möhönasu says:

  Hyvää ja Idearikasta Uutta Vuotta 2008 :)

 4. Punatukka says:

  Onnea uudelle ompelukoneelle ja Menestykästä Vuotta 2008 Sinulle!

 5. raija says:

  Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta Sinulle! Kiitos mukavista sivuistasi..niitä on ollut ilo seurata ja lukea!!!Ja Onnea uudelle ompelukoneelle..se on tosi hieno!

 6. isognu says:

  Oikein hyvää ja antoisaa alkanutta vuotta!

 7. Pia says:

  Oikein mukavaa uutta vuotta

 8. tiukunen says:

  Idearikasta ja nautinnollista uutta vuotta 2008!

  Voisinko mitenkään saada sinulta ohjetta tuohon vaaleanpunaiseen prinsessaläppälakkiin?

 9. risulintu itse says:

  Tiukunen: ei minulla ollut pipoa virkatessa mitään erityistä ohjetta, vaan pipo on aloitettu normaalin virkatun pipon tapaan ylhäältä virkkaamalla ensin pannulappumainen lätty ja lätylle reunat ilman lisäyksiä. Eli ohjeentapainen lyhyesti: virkkaa muutama ketjusilmukka (tässä muistaakseni 4), liitä silmukat piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa tähän renkaaseen ainakin tuplamäärä kiinteitä silmukoita.

  Lisäilin silmukoita virkkaamaalla samaan silmukkaan joskus kaksi silmukkaa, mallia voi katsoa esim. pyöreän patalapun virkkauksesta. En pitänyt isompaa lukua kierroksista, levensin mutu:lla kun alkoi kääntymään patalappumaisesta ympyrästä kuppimaiseksi. Ympyrän ollessa noin 12-13cm(?) halkaisijaltaan jätin lisäykset pois, jolloin pipon reunat alkoivat muodostua.

  Muutaman silmukan taisin pipon sivuosassa myöskin kaventaa eli virkkasin kiinteän silmukan hyppäämällä yhden aiemman kerroksen silmukan yli.

  Kun pipo oli riittävän korkea siirryin suoraan läppien virkkaukseen. Ne on siis virkattu edestakaisina kerroksina ja läpän loppuosassa kavennetaan molemmissa reunoissa yksi silmukka pois. Olisiko tuolla langanpaksuudella läppään tullut ensin 12 silmukkaa. Käytin siis Novitan Bambinoa sekä Fanny-akryylilankaa (ostettu Halpahallista) yhdessä. Koukku luultavimmin nro 8.

  Toisen läpän kohdalle siirryin lankaa katkaisematta piilosilmukoilla. Ja lopuksi virkkasin piilosilmukoita vielä koko pipon reunaan.

  Kruunukoriste on leikattu heijastinkankaasta ja kiinnitetty ompelulangalla pienin pistoin, kuten helmetkin.

  Oma pää on aika hyvä malli pipoa virkatessa. Kannattaa sovittaa usein, sillä ainakin tuon akryylilangan purkaminen oli todella hankalaa.

 10. tiukunen says:

  Minä kiitän ja kumarran! :)