Voihan nenä!

Baskeri ennen pesukoneeseen menoaPidempään olen ollut vailla valkosta hattua tai pipoa. Ohuen merinovillaisen ribbipipon ostin kyllä jo alennusmyynnistä, mutta paksumpi vielä puuttui. Kipeä ranne on estänyt myös märkähuovutuksen, millä baskeri syntyisi varmaan aika helposti.

Ajattelin kuitenkin, että jos teen hatun Huopasesta se sopii varmasti sävyiltään samasta langasta tehtyihin ruutukaulaliinaan ja lapasiin. Nooh… tulipa taas valittua omaan päähän tai virkkauskäsialalleni sopimaton malli (tämän kevään Novita lehdestä) hatuksi. Lisäksi tuo virkattu pinta ei näytä pesukonepyörityksen jälkeen yhtä hyvälle kuin neulottu eikä vanutettuna kankeahko Huopanen muutenkaan välttämättä ole paras valinta baskeriin.

Voi tietenkin myös olla, että vika on yksinomaan koukun käyttäjässä ja kuvan mallissa ;D Mörvelö taisi kuitenkin juuri nähdä päivänvalon, mutta ehkä tätä nyt voi vaikka säilytyskorina käyttää. Tai koettaa jotenkin vielä tuunailla koristeilla tms. Koemielessä hattuun kiinnitetty koriste on tehty aikaisemmin huovutusten jämäpaloista. Ja jos joku ihmettelee tuota kuvan alalaidan suttua, niin selvennän, että kloonaava leimasin on uusin Photoshop-löytöni. Muuten kuvassa näkyy taustalla saunan sävytetty seinä.

Ranne (oikeastaan molemmat) vihoittelee nyt niin pahasti, että tämä mörvelönvirkkaaja poistuu takavasemmalle syömään tuhannen kalorin omenapiirakkaa (hyvää on, testattu jo kerran aikaisemmin) jäätelön kera ja juomaan kahvia. Mukavaa lauantaiehtoota :)

Baskeri Novitan Huopasesta / Hat from Novita Huopanen yarn

 • Malli: Novita kevät 2008, malli 11
 • Lanka: Novita Huopanen
 • Virkkuukoukku: 8mm
 • Kulutus: 170g

Ps. kahdesta 100 gramman kerästä jäi jäljelle vain 10g, kuka siis vei keristä puuttuvat 20g? Tiedän kyllä asiaa kerran Novitalta kysyneenä, että kerien paino vaihtelee ilmankosteuden mukaan. Meillä on siis ilmeisesti tuosta päätellen aika kuiva ilma)

This entry was posted in Pesukonevanutus, Virkkaus. Bookmark the permalink.

4 Responses to Voihan nenä!

 1. wiiks says:

  Huopanen on justiin tuollaista röpelöä… tein jouluksi patalappukukkasia, lankoina huopanen ja toisiin fritidsgarn, ja tuo fritikka jätti virkattuun sileämmän pinnan.

  On varmasti lämmin !

 2. risulintu itse says:

  Neulottuna meidän pesukone tekee Huopasen pinnasta kyllä aika hyvän, mutta ainakaan pylväillä virkattuna ei minusta oikein toimi. Kiinteillä silmukoilla vielä jotenkin. Fritikkaa en ole kokeillut virkattuna, mutta hieman sitä paksumpaa Cortinaa kyllä ja siitä tuli kaunis, pehmoinen pinta.

  Voi olla, että tuo mörvelö on lämmin… -nimittäin saunassa saunahattuna :D

  Seuraavan teen suosiolla märkähuovutuksena. Siitä saa ainakin käytettyä palasia jos ihan susi tulee. Tuosta ei kyllä tee mieli alkaa edes mitään leikkelemään. Samasta lankamäärästä olisi lisäksi tullut melkein tossut, että kyllä nyt vähän harmittaa. Onneksi pihalla sentään on merkillinen valoilmiö, jota myös auringoksi kutsutaan :)

 3. Kylmään veteen kastettuna lakki on varmasti mainio saunahattu!Hiukan lohduttaa ettei sinullakaan aina kaikki mene suunnitellun mukaan vaikka työsi ovat yleensä upeita! You Make My Day!

 4. Mä katselin myös tuota mallia, mutta omat kokemukset Huopasesta ovat niin karmeat, etten enää edes uskalla kokeilla. Mörvelöistäkin löytyy positiivisia asioita: on ainakin persoonallinen! ja sinun omassasi on upea kerrottu kukka. Eikö muuten ole jännittävää avata pesukone huovutuksen jälkeen…kun tietty “epäonnistumisen mahdollisuus” kuuluu tavallaan asiaan.