Sydämellisiä askarteluja

Ystävänpäivä lähestyy ja koska sydän on rakkauden ja ystävyyden symboli niin koostin Picasalla “tilkkutäkin” omista sydänaskarteluista vuoden, parin ajalta. Osa kuvista on siis jo vanhan Vuodatus-blogin aikaisia. Löytyisikö näistä jotain ideoita Sinullekin?

Sydämiä, sydämiä / Hearts, hearts

Sydän perunatYstävänpäivänä voisi läheisiään, ja erityisesti myös sitä elämäsi miestä/naista, hemmotella ihan tavallisinkin herkuin ja ruoka-ainein, kun laittaa ne hieman poikkeavasti esille: tee sydämenmallisia (piparimuotilla) jauhelihapihvejä ja tarjoile ne perunamuusin ja mieleisen kastikkeen kera. Tarjoile kyytipojaksi vihreää salaattia sydämenmalliseksi vuollulla porkkanalla koristeltuna.

Jälkiruuaksi voisi puolestaan sopia sydämiksi leikatut vesimelonin siivut tai kahvikupponen marsipaanisydämillä koristellun täytekakun kera. Kakkua marsipaanisydämilläJa jossain välissä voisi vielä maistella myös sydänmuotilla leikattuja leipäjuuston paloja. Piparimuottejahan kannattaa käyttää ympäri vuoden, eikä vain ennen joulua. Niillä muuttuu arkinenkin juuston- tai paahtoleivän siivu paljon juhlavammaksi.

Tulppaanin terälehdetIhana yllätys verhoja aamulla avatessa voisi myös olla lumihankeen (niin, siellä missä lunta vielä on) tallattu sydän tai sydämenmuotoon ripotellut kukkien terälehdet, kävyt, kuusenhavut jne. Ja suihkussa sydänkäpyä voisi odottaa sydämen muotoon veistetty saippua tai kahvikupin vieressä neulahuovutettu sydän.

Loppuun vielä lupaamani kuva niistä punaisista, tuoksuvista sytykeruusuista. En voinut tietenkään vastustaa niiden asettelua sydämen muotoon. Kirkkaamman punaiset ovat vaaleanharmaasta kennosta ja tummemmat tummanharmaasta kennosta. Tämän kuvan myötä välitän teille ystävänpäiväterveiseni. Kyllä minä sentään muutaman oikeankin ystävänpäiväkortin ja yhden e-kortinkin sain tehtyä ja kiikutettua postiin. Kuten myös taannoisten blogiarpajaisten palkinnotkin. Mukavaa päivää, hymyillään kun tavataan :)

Punaiset, tuoksuvat sytykeruusut

This entry was posted in Askartelu, Kierrätysaskartelu. Bookmark the permalink.

10 Responses to Sydämellisiä askarteluja

 1. Klemmari2 says:

  Hieno sydänkollaasi! Ja muutkin sydänjutut:-)

 2. tonttumuori says:

  Paljon on sinulla sydämellisiä ihania juttuja.Hyvää ystävänpäivää sinulle!

 3. Tarja says:

  Ihan vahingossa tulla tupsahdin tänne sivuillesi, mutta taisitkin saada minusta vakiokävijän, niin paljon ihanuuksia täällä näyttää olevan! Varsinkin tuo sydänkollaasi: mahtava!!
  Sain paljon hyviä ideoita mukaani! KIITOS ja hyvää huomista ystävänpäivää Sinulle!

 4. Ama says:

  Ihania ideoita :)

 5. Pia says:

  Taas oli mukavia ideoita. Oikein hyvää ystävänpäivää myös sinulle.

 6. Outi says:

  Ihanan sydämellisiä ajatuksia ja ideoita. Ihan varmasti noista joitakin täytyy kokeilla! Iloista ystävänpäivää!

 7. Sinikka says:

  Hyvää Ystävänpäivää!

 8. MarLi says:

  Ihania erilaisia sydänjuttuja sulla tosi paljon! Upeita!
  Ja wautsi mikä sytykeruusu-sydän-kranssi :)

  Sinua tänään ajattelin munakaupassa kun ostin kananmunia vaalean vihreässä ja keltaisessa kotelossa.. huomenna syödään munakasta ja leivotaan, sillä munia on nyt paljon… pelkäsään siksi että sain uusia koteloita :)

  Sydämellistä ystävänpäivää ja paljon kaikkea hyvää!

 9. sari says:

  Aivan upeita sytykeruusuja. Mutta kuinka sait niistä noin ihanan punaisia? Kun mulla tukee vaan sellasia inhon harmaita. Vaikka kuinka kastaisi punaiseen kynttilämassaan.

 10. risulintu says:

  Kiitos kommentistasi Sari. Alimmaisen kuvan kontrasti on hieman ylimitoitettu, mutta kyllä nuo sytykeruusut kunnolla punaisia olivat. Tummanpunaiset ovat tummanharmaasta kennosta ja vaaleammat vaaleanharmaasta. Käyttämäni kynttilä taisi olla joku tuoksukynttilä, koska nämä tuoksuivat voimakkaasti. Kynttilä oli myös läpivärjätty, joten sula massakin oli todella voimakkaan punaista. Noita taisin kastella 3-4 kertaa vesi-steariiniseoksessa. Tässä aikaisempi postaus työtavasta: http://blog.risulintu.net/?p=789

  Massan sekaanhan voi lisätä myös kynttiläväriä jos haluaa.