Viimeisiä viedään

… helmikuusta meinaan :) Varovaisesti olen yrittänyt risuakin käsitellä yhden kranssin ja girlandin verran. Täytyy myöntää, että kohta parin kuukauden pakollinen risunvääntötauko tuntuu ja näkyy. Alussa tuntuma risuihin oli ihan kateissa, mutta toivottavasti se taas löytyy. Tai muutoin on pihassa isot risukasat tyhjänpanttina.

Risukokeilun lisäksi olen vielä varovaisemmin kokeillut sammakon neulomista. Huopasen neulominen on sopivaa kokeilua ranteille, kun voi neuloa ihan löysästi, koska neulepinta kuitenkin muuttuu radikaalisti pesukonevanutuksessa.

Tontun paperimassapääKeskeneräisyyksien puolelta läytyy myös äidin “tilaama” iso tonttu. Paperimassapää on viimein kuivunut ja eilen maalailin tontulle kasvoja ja sovittelin partaa. Rautalankavartalo kaipaa vielä hienosäätöä ja lihotusta. Tontulle tulee huopakädet, mutta pään päädyin tekemään paperimassasta. Eikä minulla olisi nyt juuri ollutkaan jemmassa riittävästi ihonväristä villaa.

TuohivirsutTontun vaatepuolikin on jo suurinpiirtein hallussa, koska tontulle sopivat poikien pienet 80-90cm vaatteet. Enää täytyisi onnistua löytämään vintistä ne tietyt laatikot, missä ajattelemani vaatteet ovat ;) Ei ole ihan helppo homma se.

Ainoa kokokriteeri tontulle oli, että nämä sukulaismiehen tekemät virsut sopisivat tontulle. Tontusta ei siis tule pelkästään joulukoriste vaan sen olisi tarkoitus istua ja “vahtia” mummolan sisäportailla vuoden ympäri. Ja kesäkauden ajan tonttu saa pitää vihreää piippalakkia.

Huovutushaaste Tekemisenriemua blogista, klikkaa ja kurkista!Uudet huovutuskokeilut ovat olleet hetken jäissä esikoisen syntymäpäivien vieton vuoksi, mutta viikonloppuna aion kyllä taas kokeilla jotain. Ellen pysty käsillä tekemään, niin huovutetaan sitten edes jaloilla bambumaton kanssa.

Ehkäpä teen silloin jo jotain Sarihannelen vireille laittamaan kevät/pääsiäisaiheiseen huovutushaasteeseen liittyen. Tule sinäkin mukaan huovuttamaan! Viereistä kuvaa klikkaamalla pääset suoraan Sarihannelen  Tekemisenriemua -blogissa olevaan haaste-postaukseen. Eikös muuten ole herkullisen oranssi sydän tuossa kuvassa? Nam.

Avainkotelo askarteluhuovastaLopettelen postauksen tähän kuvan askarteluhuopakokeiluun (Tiimarista). Ohjeen ja mallin bongasin mummolassa muistaakseni Taika -nimisestä askartelulehdestä (vuoden 2007 numero). Ihan kätevä ja söpö autonavaimen säilytyspussukka, vaikka ukkokulta ei mielellään tätä avainta kakkosautoa käyttäessään otakaan ;D Miksei? Ei kuulemma mahdu housujen taskuun. Samaan hengenvetoon voisin myös ihmetellä mikseivät miehet (tai luultavasti ainakaan useammat) käytä ihan reilusti laukkuja? Miksi kaikki omaisuus täytyy tunkea housujen taskuun tai takin povariin

Mukavaa viikonvaihteen odotusta, älkääkä “karatko” mihinkään. Ja ai-niin yksi erittäin tärkeä juttu jäi vielä kertomatta.. nimittäin se, että tiedätkö Sinä jo kuinka paljon vettä on kulutettu kahvikupilliseen tarvittavan kahvipurumäärän kasvatuksessa? Minä en ainakaan tiennyt ja kauhistuin aika tavalla kun tutustuin Vesijalanjälki -sivustoon. Välittömästi tarkastin kahvinkeittotapaani ja vähensin päiväkahviannokseni kolmesta kupillisesta kahteen. Kolmesta kupillisesta jäi nimittäin pannuun aina pieni liru, joka ei sen ensimmäisen kupillisen (enemmänkin tuoppi) kuitenkaan maistunut enää hyvältä.

Tutustukaa ihmeessä ajatuksella tuohon sivustoon ja mietiskelkää sitten voisiko uusien farkkujen ostamisen sijasta vanhoja vielä jotenkin tuunailla tms.

Kahvikuppini tai maljakko kuten lapset tuota nimittävät  ;)

This entry was posted in Haasteet, Paperimassa. Bookmark the permalink.

One Response to Viimeisiä viedään

  1. Minna says:

    Kiitos linkkivinkistä huovutushaasteeseen :O) Menin heti ilmoittamaan itseni sinne! Kissa-avaimenperä on kiva! Niin. Olen miettinyt ihan samaa, että miksi miehet tunkevat kaiken omaisuutensa taskuihin kun laukku on paljon kätevämpi. Mun mies käyttää matkoilla olkalaukkua, mutta ei kotona. En ymmärrä. Ja sen laukunkin se suostui ottamaan käyttöön vain kun se oli varmasti ostettu vaatekaupan miesten puoleiselta osastolta :D Mulla kun on itsellä sitten aina niin alaston olo jos lähden jonnekin ilman laukkua. Eikä silloin ole mitään muutakaan yleensä mukana…ei rahaa, ei avaimia, ei puhelinta eikä mitään.

    Jännittävää nähdä minkälainen tontusta tulee :O)