Nimimerkin takana

Omakuva vuodelta 2010Tervetuloa vierailemaan blogiini.

Olen Anne Willman, kädentaidoista innostunut noormarkkulainen kolmen pikkupojan äiti ja käsityöyrittäjä.

Valmistan ja myyn erilaisia käsityötuotteita. Tuotteet syntyvät yleensä pieninä sarjoina, mutta teen tuotteita myös tilauksesta ja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Ekologisuus ja luonto ovat minulle tärkeitä asioita. Lähes kaikki käyttämäni materiaalit ovat peräisin suomalaisesta luonnosta, kuten koivurisu, sammal sekä suomalaisten lampaiden villa.

Tuotteitani voit ostaa varsinaisilla nettisivuillani www.risulintu.net olevasta Nettipuodista, muutamien jälleenmyyjien kautta sekä markkinoilta ja toritapahtumista, joista tiedotan Tapahtumat-sivulla sekä täällä blogissani.

Askarrellut olen siitä asti kun muistan, mutta muista kädentaidoista innostuin enemmän muutettuani mieheni kanssa vanhaan, remontoitavaan maalaistaloon ja jäätyäni hoitovapaalle lasten kanssa.

RisupukkiEnsimmäisenä innostuin risutöistä. Ne ihan ensimmäiset risulinnut tein muistaakseni vuonna 2003, kun kuulin naapurin käyneen risulintu -kurssilla. En nähnyt naapurin lintuja enkä ollut edes kuullut mitä risulinnut ovat, mutta löysin netistä vanhan ohjeen. Tuosta kokeilusta homma lähti käyntiin. Kevääseen 2006 asti oli luovaa taukoa ja lapset veivät kaiken ajan. Sitten innostus ryöpsähti kunnolla käyntiin ja risut alkoivat pikkuhiljaa hiipiä ulkoa sisälle. Harmistuneena mieheni alkoi suunnittelemaan minulle tilaa, missä risut olisivat poissa jaloista ja sukanpohjista. Syksyllä 2008 pääsin risujeni kanssa vanhaan AIV-rehutorniin rakennettuun pyöreään pajaan.

Sidottu sammalsydän / Moss heartAsumme vanhassa maalaistalossa, ja täällä paljon vanhoja hieskoivuja kaadettavaksi uuden kasvun tieltä. Risujen suhteen täällä siis eletään omavaraistaloudessa, mutta mielelläni haen lähialueelta monelle ongelmallisen koivunkaatojätteen pois pihojen perältä makaamasta. Toisen jäte on tässä tapauksessa minun aarteeni. Kuvia risutöistäni läytyy sivulta Risutyöt.

 

Sydän koivunjuuristaLöytöretket omaan lähimetsään jatkuvat edelleen ja sieltä on tullut kannettua tupaan monenmoista metsän antia mm. juuria, kaarnaa, sammalia, liekoja, käpyjä ja tuohta. Kokeilujen ja ahaa-elämysten tuloksena on syntynyt mm. sammaleläimiä ja -sydämiä, pikkulintuja, kaarnamassakoristeita ja kaarnasta veistettyjä sydämiä.

Luonnonmateriaalien lisäksi olen kiinnostunut kierrättämisestä ja “roinan” käyttämisessä askartelussa ja käsitöissä. Tuon innostuksen seurauksena on syntynyt koristeita mm. muovipulloista, ketsuppipurnukasta, kahvipaketista sekä vanhoista sähkötarvikkeista ja muovirasioiden kansista. Joskus tulee “leikittyä” myös kompostiin menevillä roskilla, kuten mandariinin-, appelsiinin tai vesimelonikuorilla.

Sammakot Huopasesta / Knitted and felted frogsKäsityöblogien kautta innostuin syksyllä 2006 ihmeekseni myös neulomaan ja virkkaamaan. Kyllä sitä näemmä pystyy unohtamaan ja pääsemään yli kouluaikojen neulontakammostakin. Kokeilkaa ihmeessä te muutkin, joilla on samanlaisia muistoja koulun käsityötunneilta, mutta varokaa koukkuun jäämistä.

Huovutettu neulatyynyHuovutuskärpäsen pureman sain vuonna 2007, jolloin kävin ensin kansalaisopiston parin kerran iltakurssin ja myöhemmin kesällä Kankaanpään opistolla viikon mittaisen kesäkurssin. Aiemmin olin kyllä itsekin kokeillut mm. neulahuovutusta. Huovutuksen tuloksia voit halutessasi katsella Huovutus sivulla.

Bloginpito ja käsitöiden tekeminen ovat minulle yksi keino jaksaa arjessa. Lasten mekastaessa selän takana on hyvä hetkeksi istahtaa tähän koneen ja kahvikupin äärelle hieman jäsentelemään ajatuksiaan. Käsillä tehdessä arkipäivän harmit ja murheet pienenevät ja mieli puhdistuu. Samalla syntyy “tilaa” myös uusille ideoille.

Keväällä 2008 vaihdoin lopulta IT-alan työt käsitöihin ja perustin toiminimen T:mi Risulintu. Käsillä tekemisen lisäksi kirjoitan myös artikkeleita. Linkkejä ja asiaa kirjoittamistani jutuista löytyy sivulta Kirjoituksiani muualta.

Sammalnalle jäkäläisillä enkelinsiivilläMukavaa, että olet löytänyt blogiini vierailemaan. Toivottavasti innostukseni on tarttuvaa ja löydät täältä inspiraation kipinöitä omiin töihisi. Harras toiveeni kuitenkin on, ettet kuitenkaan kopioi töitäni kaupallisiin tarkoituksiin.

Vieraskirja on kernaasti käytössäsi, jos tulee sellaista asiaa mikä ei suoranaisesti liity mihinkään tiettyyn blogipostaukseen. On ollut ihanaa lukea innostuneita viestejänne. Yritän myös vastailla niihin.

Nettisivuiltani kuten myös täältä blogista löytyy yhteydenotto -lomake, jonka kautta voit myös laittaa terveisesi/viestisi tulemaan. Alla näet myös sähköpostiosoitteeni.

Tämäkin blogi löytyy Blogilistalta ja tästä voit tilata sen mukaan omalle suosikkilistallesi (kun olet kirjautuneena Blogilistalle).

Innostumisiin ♥
Anne/T:mi Risulintu


Blogiystäviltä saatuja huomionosoituksia:

rgb.jpg klikkaamalla tästä näet alkuperäisen lähteen Taitonäppi -nappi You make my day -award Excellent rated blog Blogging with purpose -award

♥ Kiitos näistä rakkaat blogiystävät! ♥

Comments are closed.