Omia ohjeitani

Tälle sivulle tulee omia ohjeitani. Jos ohjeesta on Sinulle iloa tai se herättää kysymyksiä, niin voit kertoa&kysyä kommentoimalla suoraan tähän sivulle, kiitos. Sammakon ohje on luonnollisesti omaan, ei-kaupalliseen käyttöösi.

Ohjeitani löydät myös näistä netissä olevista jutuista:

Askartelun iloa Sinulle!

9 Responses to Omia ohjeitani

 1. Anttu says:

  Mitenkäs nämä sinun tekemät risutyöt, saako niitä vapaasti kopioida omaan käyttöön / myyntiin?

 2. risulintu says:

  Tänne laitetuilla kuvilla haluan herätellä blogini lukijoissa lähinnä ideoita, enkä innostaa suoraan kopiointiin.

  Omaan käyttöösi ja lahjoiksi tuleviin töihisi saat tietenkin blogin kuvista ja töistä ottaa mallia.

 3. Anne says:

  Heippa!
  Olisi kiva lukea enemmänkin ohjeita, sillä usein mietityttää, että miten tuo on tehty. Ymmärrän kyllä jos tuotteillasi on copyright.

 4. sinikka kähkönen says:

  moi milloi kannataa kerätä risuja ja mikä laisia ole pikkusen tehnyt risutöitä ja pajusta olen tehnyt on sulosia vallan ihania hyvää jatkoa tv sinikka

 5. risulintu says:

  Sinikan ja muiden risuista kiinnostuneiden kannattaa lukea Koukerotuoli-postaukseni läpi. Tästä linkistä pääset siihen http://blog.risulintu.net/?p=943

 6. Sabina says:

  Miten olet virkannu sen kisupipon…voisitko antaa ohjeen? en osaa virkata ilman ohjetta

 7. risulintu says:

  Jos tarkoitat sellaista tummanruskeaa pipoa, niin sen malli on ihan suorakaide. Voit siis ensin virkata ketjusilmukkaa pään ympäri ja yhdistää pötkön renkaaksi (piilosilmukalla) ja sitten lähdet vain virkkaamaan kiinteitä silmukoita tai pylväitä (riippuen langan vahvuudesta) kunnes pipo on riitävän korkea ja etu ja takaosa ylettyvät päälaelta yhteen. Korvat muodostuvat neliön kulmista. Katkaise ja vedä lanka läpi, käännä pipo ja ompele päälakisauma yhteen.

  Itse taisin kääntää pipon ja virkata yläsauman yhteen piilosilmukoilla. Lankana käytin Novitan Teddyä ja jostain chenillekaulahuivista purettua ohutta samettimaista lankaa. Koukkuna ehkä nro 8. Virkkasin pipon kiinteillä, eikä siitä mene tuuli yhtään läpi.

  Toinen vaihtoehto on mitata päänympärys ja virkata yhtä pitkä suorakaide, jonka taittaa valmiina kahtia ja ompelee sivun ja toisen reunan kiinni. Suljettuna virkattua työtä on vain paljon helpompi sovittaa päähän virkkaamisen aikana.

  Toivottavasti piposi onnistuu. Mielelläni kuulisin onnistumisestasi :) Eikun koukku vain käteen ja virkkaamaan!

 8. Helena Paavonsalo says:

  Tere!

  Nuo sinun ihanaiset tonttusi herättivät innostuksen tehdä itsekin. Turvepellava, villa ja puunapit ovat tuttuja. Mutta kuinka olet tuon tontun koonnut, kun näyttää siltä, että se pysyy pystyssä? Voinko saada vinkkiä?

  Kiitos!
  Helena

 9. risulintu says:

  Jos Helena tarkoitat neulahuovutettuja tonttujani, niin niiden sisällä on piippurassi/rautalankarunko. Rungon ympärille sitten vain aletaan lihottamaan tonttua.